Logo

Συνελήφθη ξανά ο Αντώνης Κάντας - Εντοπίστηκαν 13,7 εκ. δολάρια στη Σιγκαπούρη



 
 

kantas tsox 13-12-2013Νέα τροπή παίρνει η έρευνα για τα εξοπλιστικά προγράμματα την περίοδο της υπουργίας του Άκη Τσοχατζόπουλου, μετά τον εντοπισμό ποσού 13,7 εκ. δολαρίων...

στο όνομα του πρώην στελέχους του υπουργείου Άμυνας, Αντώνη Κάντα.

Τα χρήματα εντοπίστηκαν, σύμφωνα με έγγραφο της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που έφτασε στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, σε τράπεζα της Σιγκαπούρης. Ως διαχειριστής (beneficial owner) του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο είναι κατατεθειμένα τα χρήματα, εμφανίζεται Αντώνης Κάντας, πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής εξοπλισμών, την περίοδο 1996-2002.

Τα χρήματα, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο της Αρχής, φαίνεται να έχουν φτάσει στη Σιγκαπούρη μέσω δυο off shore εταιριών.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλής, που χειρίζεται την υπόθεση, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του Α. Κάντα, το οποίο εκτελέστηκε ήδη.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Α. Κάντας, δεύτερος στην ιεραρχία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας μετά το καταδικασμένο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος πρώην γενικό διευθυντή εξοπλισμών. Γιάννη Σμπώκο, είχε συλληφθεί ξανά τον περασμένο Σεπτέμβριο, για την υπόθεση προμήθειας και εκσυγχρονισμού του συστήματος «ΕΡΜΗΣ 2», το 1999.

Σε βάρος του εκκρεμούν κατηγορίες για άμεση συνέργεια στην απιστία του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου (έχει παραγραφεί), δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Μετά την απολογία του στον ανακριτή, είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 500.000 ευρώ. Το ίδιο ποσό φέρεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ότι δέχθηκε από άγνωστο εκπρόσωπο της SIEMENS, η οποία είχε αναλάβει όλη την τηλεπικοινωνιακή υποδομή του έργου.

Ο Α. Κάντας αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου στον ανακριτή, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις τόσο για την προέλευση των 13,7 εκ. δολαρίων, όσο και για την ταυτότητα του δικαιούχου του λογαριασμού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-12-2013 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Ελεύθερος με εγγύηση 500.000 ευρώ ο Αντώνης Κάντας


Τελευταίες Ειδήσεις