Logo

'Κουκουλονόμος' για τους 28 από τους 45 νεαρούς που συνελήφθησαν χθες



 
 

episodia_eyelpidon_07-12-2010Για κακούργημα, βάση του γνωστού "κουκουλονόμου" παραπέμπονται να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή 28  από τους συνολικά 45 που συνελήφθησαν χθες στις εκδηλώσεις μνήμης για τον  Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. 

Στο μεταξύ, τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα στην Ευελπίδων με αστυνομικούς να δέρνουν ανηλεώς νεαρούς που είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια για να συμπαρασταθούν στους 45 συλληφθέντες, έχουν και δικαστική εξέλιξη. 

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ελένη Ράικου παρήγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, για τις συνθήκες υπό τις οποίες ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικά  όργανα, ο 27χρονος γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Η κ. Ράικου ζητεί να διερευνηθεί εάν και από ποιούς αστυνομικούς διαπράχθηκε το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Επιπλέον, η εισαγγελέας παρήγγειλε και την εξέταση από ιατροδικαστή του 27χρονου, που νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλική κάκωση,  με την προϋπόθεση ότι και ο ίδιος  συναινεί για κάτι τέτοιο. 

Όσον αφορά τους 28 από τους 45 συλληφθέντες, ασκήθηκε εναντίον τους δίωξη με την επιβαρυντική περίσταση του "κουκουλονόμου" για τα αδικήματα : διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα απρόκλητης σωματικής βλάβης και αντίσταση κατά της αρχής. 

Επίσης ο εισαγγελέας πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε ποινική δίωξη κατ' αγνώστων δραστών  για τα κακουργήμαα της έκρηξης και της κατοχής εκρηκτικών υλών και διαβίβασε τη σχετική δικογραφία προς περαιτέρω διερεύνηση σε τακτικό ανακριτή. 

Τέλος 17 από τους 45 συλληφθέντες διαπιστώθηκε ότι ήταν ανήλικοι. Για το λόγο αυτό παραπέμφθηκαν να δικασθούν σε ρητή δικάσιμο από δικαστή ανηλίκων. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-12-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις