Logo

Έπιασαν, επιτέλους, τον Παύλο Ψωμιάδη



 
 

psomiadis_8-12-2010Συνελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης  ο πρώην πρόεδρος, της  χρεοκοπημένης πλέον ασφαλιστικής εταιρείας,  Ασπίς Capital, Παύλος Ψωμιάδης.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον Π. Ψωμιάδη εκτελώντας σχετικό ένταλμα, που εξέδωσε η 6η τακτική ανακρίτρια της Αθήνας για τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) και της απάτης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ανακρίτρια αποφάσισε να εκδώσει ένταλμα σύλληψης θεωρώντας ως «ύποπτο φυγής» τον Παύλο Ψωμιάδη, καθώς υπήρχαν ενδείξεις ότι ο τελευταίος είχε προβεί σε προπαρασκευαστικές πράξεις διαφυγής του στο εξωτερικό.

Οι κατηγορίες της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και της απάτης αφορούν δικογραφία η οποία σχηματίστηκε σε βάρος του Παύλου Ψωμιάδη μετά από προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε για τη μηνυτήρια αναφορά που έχουν καταθέσει 65 επενδυτές που έχασαν τα χρήματά τους όταν έσκασε το «κανόνι» της Ασπίς.

Υπενθυμίζεται, ότι σε βάρος του Παύλου Ψωμιάδη εκκρεμούν και άλλες δικογραφίες σχετικές με αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος που αφορούν την εξαπάτηση δεκάδων επενδυτών και άλλες πράξεις οι οποίες έχουν να κάνουν με κακοδιαχείριση της Ασπίς και απατηλή συμπεριφορά του Π. Ψωμιάδη.

Για μια από τις εκκρεμείς δικογραφίες και συγκεκριμένα αυτή που αφορά την εγγυητική επιστολή ύψους 505 εκατ. ευρώ που προσκόμισε ο Π. Ψωμιάδης στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης τον Σεπτέμβριο του 2009 και η οποία αποδείχθηκε ότι ήταν πλαστή έχει εκδοθεί παραπεμπτικό βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω δικαστικό βούλευμα παραπέμπει σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για την κατηγορία της πλαστογραφίας μετά χρήσεως τον Παύλο Ψωμιάδη και τον συνεργάτη του Ανδρέα Λοϊζο, ο οποίος καταζητείται.

Ο Παύλος Ψωμιάδης μετά την απολογία του για την υπόθεση της πλαστής εγγυητικής επιστολής είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης 100.000 ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η υπόθεση της Ασπις Capital απασχολεί και τα αστικά δικαστήρια όπου έχουν προσφύγει με αγωγές τους  δεκάδες ζημιωθέντες επενδυτές.

Μάλιστα, το Πρωτοδικείο της Αθήνας με δύο προσωρινές διαταγές του έχει διατάξει το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων του Π. Ψωμιάδη, της συζύγου, της κόρης του και των εταιρειών συμφερόντων του. Οι προσωρινές διαταγές ισχύουν ως την εκδίκαση των κύριων αγωγών των ζημιωθέντων επενδυτών και αφορούν τα ποσά των 40 εκατ. ευρώ και των 15,5 εκατ. ευρώ τα οποία διεκδικούν οι ενάγοντες.

Σήμερα, ο Π. Ψωμιάδης αναμένεται να προσαχθεί ενώπιον της 6ης τακτικής ανακρίτριας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-12-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις