Logo

Μαγνητική τομογραφία κατά τη διάρκεια τοκετού !



 
 

live_birth_MRI_8-12-2010Οι γιατροί ενός νοσοκομείου στο Βερολίνο έκαναν μία συγκλονιστική ιατρική επανάσταση, καταφέρνοντας να τραβήξουν ζωντανά εικόνες -μέσω μαγνητικής τομογραφίας- της γέννησης ενός μωρού.  

 Οι εικόνες, οι οποίες τραβήχτηκαν κατόπιν συναινέσεως της Γερμανίδας μητέρας να γεννήσει μέσα σε ένα μηχάνημα μαγνητικής απεικόνισης, μπορούν να προσφέρουν στους γιατρούς πολύτιμες πληροφορίες για τη διαδικασία της γέννας, με αποτέλεσμα να σωθούν πολλές ζωές μελλοντικά.

 

Ο γυναικολόγος Ernst Beinder του νοσκοκομείου Charité του Βερολίνου, είπε ότι η γέννα του μωρού προχώρησε κανονικά και ότι το μηχάνημα τράβηξε όλες τις κινήσεις και τις διαδικασίες που λάμβαναν χώρα μέσα στη μήτρα της μητέρας. Οι γιατροί κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν το μηχάνημα ακόμα και για να παρακολουθήσουν τους καρδιακούς παλμούς του μωρού.

«Τώρα πια, μπορούμε να βλέπουμε όλες τις λεπτομέρειες που μέχρι τώρα μπορούσαμε μόνο να μελετήσουμε με τους ειδικούς ανιχνευτές. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές και απέδειξαν -για μία ακόμη φορά- ότι η γέννηση ενός μωρού είναι ένα μικρό θαύμα», δήλωσε ο Beinder.

Από το συγκεκριμένο νοσοκομείο του Βερολίνου είπαν ότι αρκετές μέλλουσες μητέρες είχαν προσφερθεί εθελοντικά να συμμετάσχουν σε αυτό το πείραμα, καθώς και ότι πέντε ακόμη γέννες έχουν προγραμματιστεί να γίνουν με τον ίδιο τρόπο.

Παρόλο που οι περισσότεροι μαγνητικοί τομογράφοι έχουν σωληνοειδές σχήμα, η ομάδα του νοσοκομείου Charité δημιούργησε ένα ειδικό “ανοιχτό” σκάνερ, το οποίο παρέχει τον απαραίτητο χώρο για τη μητέρα και τους γιατρούς κατά τη διάρκεια της γέννας.

Οι εικόνες αυτού του είδους, μπορούν να αποδειχτούν υψίστης σημασίας για την κατανόηση των διαφόρων περιπλοκών που μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια μιας γέννας, καθώς και για τη μείωση των καισαρικών στις οποίες υποβάλλεται περίπου το 15% των γυναικών.

Τόσο η μητέρα όσο και το μωρό, χαίρουν άκρας υγείας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-12-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις