Logo

Feng Shui για το μπαλκόνι και… την κουζίνα σας



 
 

feng_shui_plants_8-12-2010Όσοι μένουμε σε διαμερίσματα στις μεγαλουπόλεις, συνήθως έχουμε μια μικρή βεράντα την οποία τείνουμε να παραμελούμε, καθώς δεν γνωρίζουμε ότι αυτό δημιουργεί αρνητική ενέργεια στον συγκεκριμένο χώρο.

Μπορούμε ωστόσο, να προσθέσουμε κάποια στοιχεία Feng Shui στη βεράντα μας, όσο μικρή κι αν είναι αυτή, προκειμένου να μεταμορφωθεί σε έναν χώρο γεμάτο ζωντάνια και καλή ενέργεια

Η καλύτερη επιλογή που μπορούμε να κάνουμε για την βεράντα μας, είναι η προσθήκη φυτών τα οποία να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για γαστρονομικούς σκοπούς. Έτσι, επιλέγοντας τα κατάλληλα φυτά για τον σκοπό αυτό, θα προσφέρουμε μικρές απολαύσεις στην καθημερινότητά μας, αλλά και καλό Feng Shui στο σπίτι μας.

Μερικά από τα φυτά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε -τόσο για διακοσμητικούς, όσο και για γαστρονομικούς σκοπούς- είναι ο δυόσμος, η ντομάτα και ο βασιλικός.

Ο γνωστός σε όλους μας δυόσμος, έχει υπέροχη μυρωδιά και πρέπει να χρησιμοποιηθεί μόλις κοπεί από τη γλάστρα. Ταιριάζει υπέροχα σε σούπες, σε λαχανικά και γενικά σε όλες τις ανάμεικτες σαλάτες.

Η ντομάτα από την άλλη, είναι ένα εξαιρετικό φυτό για Feng Shui, καθώς οι γινωμένες, ζουμερές ντομάτες συμβολίζουν τη ζωοδότρια ενέργεια των φυτών.

Για το τέλος, αφήσαμε τον βασιλικό με το μεθυστικό του άρωμα. Το συγκεκριμένο φυτό είναι εξαιρετική προσθήκη σε όλα τα καλοκαιρινά λαχανικά, μαγειρεμένα ή ωμά. Χρησιμοποιείται επίσης και στη ζαχαροπλαστική για παγωτά, ενώ όταν ξεραθεί, προσφέρεται για ένα πολύ χαλαρωτικό ρόφημα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-12-2010 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις