Logo

Ενοχή για όλους πρότεινε ο εισαγγελέας



 
 

MPEOS_09-12-2010Την ενοχή των πρώην Δημάρχων Νέας Σμύρνης Γιώργου Κουτελάκη και Γιώργου Σιότροπου,  του πρώην μεγαλομέτοχου του της ΠΑΕ Πανιώνιος Αχιλλέα Μπέου καθώς και των επτά συγκατηγορουμένων τους πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση των διαχειριστικών ατασθαλιών, ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ, στην Κυανέρυθρη ΠΑΕ.

Ο εισαγγελέας εφετών Ανδρέας Κατεβάτης επισήμανε στην αγόρευσή του ότι από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι τελέστηκαν οι κακουργηματικές πράξεις που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο και οι οποίες είναι σχετικές με την έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων για έργα στην ΠΑΕ Πανιώνιος που δεν έγιναν ποτέ.

 

Ειδικότερα, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας δικάζονται μαζί με τους Γ. Κουτελάκη, Γ. Σιότροπο και Αχ. Μπέο, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Λουκάς Σιότροπος, οι πρώην αντιδήμαρχοι και αντιπρόεδροι της ΠΑΕ Μαρίνα Ιακωβάκη και Γεώργιος Πώποτας, η λογίστρια Βαρβάρα Κορκοβίλη, ο πρώην ταμίας του Δ.Σ. της ΠΑΕ Κίμων Μαγκριώτης, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Σμύρνης Παναγιώτης Κρυπωτός και ο ταμίας Ελευθέριος Γενεράλης.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα κακουργήματα της απάτης κατά του Δημοσίου, της πλαστογραφίας και της χρήσης πλαστού εγγράφου.

Ο κ. Κατεβάτης αξιολογώντας τις καταθέσεις των μαρτύρων στο ακροατήριο, σε συνδυασμό με τα έγγραφα της δικογραφίας και τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων ζήτησε από το δικαστήριο να κηρύξει ενόχους και τους δέκα κατηγορουμένους. Πρότεινε, ωστόσο να αναγνωριστεί σε όλους το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Υπενθυμίζεται, ότι η έρευνα στα οικονομικά της κυανέρυθρης ομάδας ξεκίνησε την περίοδο 1999-2000 κατόπιν εντολής του τότε υπουργού Ανάπτυξης Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος ζήτησε να διενεργηθεί έλεγχος στα ταμεία τόσο του Πανιωνίου όσο και του Δήμου Νέας Σμύρνης από ορκωτούς λογιστές. Στη συνέχεια έρευνα στα οικονομικά της ΠΑΕ Πανιώνιος διενήργησαν και οι "Ράμπο" του ΣΔΟΕ.

Η παρέμβαση του εισαγγελέα στην υπόθεση έγινε το 2001 όταν διαβιβάσθηκαν στις εισαγγελικές αρχές τα πρώτα πορίσματα ελέγχου, βάση των οποίων παραγγέλθηκε η διενέργεια ποινικής έρευνας για την υπόθεση.

Σημειώνεται, ότι κατά την περίοδο έναρξης των ελέγχων στα οικονομικά του Πανιώνιου, είχε ήδη δρομολογηθεί από το Δήμο Νέας Σμύρνης η διαδικασία μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ που είχε στην κατοχή του στον Αχιλλέα Μπέο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-12-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις