Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών εξάρθρωσε, μετά από μεθοδική έρευνα, πολυμελή εγκληματική οργάνωση, η οποία δρούσε με...
σκοπό την εμπορία ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει συνολικά δεκαοκτώ άτομα, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, οι κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες που βαρύνουν τους εμπλεκόμενους αφορούν τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της εισαγωγής, μεταφοράς, κατοχής, διακίνησης, πώλησης, αγοράς και προμήθειας ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν, τις απογευματινές ώρες της 05.02.2014 και τις πρωινές ώρες της 06.02.2014, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, δεκαπέντε άτομα, που ενέχονται, κατά περίπτωση, στην εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Επιπλέον, αναζητούνται δύο υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 46 ετών και 49 ετών, οι οποίοι είναι τα ηγετικά μέλη της οργάνωσης, καθώς ένας άγνωστος ομοεθνής τους, ο οποίος συμμετείχε στην εγκληματική οργάνωση.
Σύμφωνα με την αστυνομία, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν τρίμηνης εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, προέκυψε η συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με δομημένη, διαρκή και διεθνή δράση και διακριτούς ρόλους μεταξύ τους, τουλάχιστον από τον μήνα Νοέμβριο του έτους 2013, με σκοπό την εμπορία και διακίνηση ηρωίνης.
Οι ποσότητες ηρωίνης εισάγονταν από την Βουλγαρία στην Ελλάδα και ακολούθως παραλαμβάνονταν από διάφορα σημεία και διοχετεύονταν σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Εκτιμάται, ότι η εγκληματική οργάνωση διακινούσε σημαντικές ποσότητες ηρωίνης αποκομίζοντας το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ μηνιαίως.
Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών και με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, καθώς και αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθησαν έντεκα Έλληνες ηλικίας από 32 ετών έως 46 ετών, δύο υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 31 ετών και 35 ετών, μία Ελληνίδα 35 ετών και μία υπήκοος Βουλγαρίας 40 ετών, σε διάφορες περιοχές των Σερρών και της Θεσσαλονίκης.
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
* ποσότητα ηρωίνης (944,94) γραμμάριων
* ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (4,54) γραμμαρίων
* (54) ναρκωτικά δισκία
* ποσότητα μεθαδόνης (49) γραμμαρίων
* άγνωστη ναρκωτική ουσία βάρους (8,1) γραμμαρίων
* το χρηματικό ποσό των (27.070) ευρώ
* το χρηματικό ποσό των (100) δολαρίων
* το χρηματικό ποσό των (74) λέβα
* (70) λίρες Αγγλίας
* (1) πιστόλι με (2) φυσίγγια
* (27) αβολίδωτα φυσίγγια
* (1) σπρέι πιπεριού
* (1) ξιφίδιο
* (1) σιδερογροθιά
* (9) Ι.Χ. Επιβατηγά αυτοκίνητα και (1) μοτοσυκλέτα
* (3) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
* (21) κινητά τηλέφωνα και
* διάφορα έγγραφα
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.
Σημειώνεται, ότι το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών σε εθνικό επίπεδο, αλλά και στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής - διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, για την πλήρη διερεύνηση της δράσης της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης και τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-2-2014 από directNEWS.gr