Logo

Ο μακελάρης Α. Μπρέιβικ απειλεί με απεργία πείνας με αίτημα ένα... PlayStation 3!



 
 

breivik 14-2-2014Ο Νορβηγός ακροδεξιός, Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, απειλεί να αρχίσει απεργία πείνας αν δεν ικανοποιήσουν τα αιτήματά του στα...

οποία περιλαμβάνονται η σύγχρονη κονσόλα παιχνιδιών PlayStation 3 και η αύξηση μισθού.

Με μια μακροσκελή επιστολή του, συγκεκριμένα, η οποία έχει ημερομηνία 29 Ιανουαρίου 2014 και στάλθηκε στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, επιχειρεί να επιτύχει βελτίωση των συνθηκών κράτησής του, τις οποίες εξισώνει με «βασανιστήρια»!

Στο φάκελο που στάλθηκε στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων περιλαμβάνονται τέσσερις σελίδες χειρόγραφα γραμμένες και στις δύο όψεις, οι οποίες είχαν σταλεί στις αρχές της φυλακής το Νοέμβριο.

Μέσα σε αυτές τις τέσσερις σελίδες ο κρατούμενος μακελάρης, ο οποίος στις 22 Ιουλίου 2011 σκότωσε 77 ανθρώπους, διατυπώνει 12 απαιτήσεις.

'Όπως αναφέρει ο Μπρέιβικ αν τα αιτήματα αυτά ικανοποιηθούν τότε η παραμονή του στη φυλακή θα είναι σύμφωνη με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, που αφορούν θεμελιώδη δικαιώματα, όπως τη δυνατότητα περιπάτου ή επικοινωνίας.

Ο Μπρέιβικ ζητά, μεταξύ των άλλων, την αντικατάσταση του Playstation 2, που έχει τεθεί στη διάθεσή του, από το πιο σύγχρονο Playstation 3 «με πρόσβαση σε παιγνίδια για ενηλίκους που να μπορώ ο ίδιος να επιλέγω».

«Οι άλλοι κρατούμενοι έχουν πρόσβαση σε παιγνίδια για ενηλίκους ενώ εγώ δεν έχω δικαίωμα να παίζω παρά παιγνίδια για παιδιά που είναι λιγότερο ενδιαφέροντα. Ένα παράδειγμα είναι το 'Rayman Revolution', ένα παιγνίδι που έχει επινοηθεί για παιδιά τριών ετών», γράφει ο 35χρονος δολοφόνος, ο οποίος ζητά και τον διπλασιασμό του εβδομαδιαίου μισθού των 300 κορωνών (36 ευρώ) τον οποίο λαμβάνει όπως όλοι οι φυλακισμένοι, κυρίως για να πληρώνει τα έξοδα της αλληλογραφίας του.

Όλη η αλληλογραφία του ελέγχεται επιμελώς από τις σωφρονιστικές αρχές, γεγονός που, όπως υποστηρίζει, την επιβραδύνει σημαντικά.

Ο 35χρονος ακροδεξιος, που εμφανίζεται ως «πολιτικός κρατούμενος», περιλαμβάνει στις απαιτήσεις του:

* τον τερματισμό των σχεδόν καθημερινών σωματικών ελέγχων σε μια από τις δύο φυλακές όπου εκτίει ποινή καθειρξης 21 ετών (με δυνατότητα παράτασης) που του έχει επιβληθεί,

* την πρόσβαση σε προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή αντί σε «μια γραφομηχανή χωρίς αξία και τεχνολογίας που ανάγεται στο 1873»,

* την αύξηση των περιπάτων του και τη δυνατότητα να έχει  περισσότερες επαφές με τον έξω κόσμο.

«Με έχετε βάλει σε μια κόλαση (...) και δεν θα καταφέρω να επιβιώσω πολύ περισσότερο. Με σκοτώνετε», γράφει προς τις σωφρονιστικές αρχές, ο Μπρέιβικ, ο οποίος, αφού διατυπώνει την απειλή του για απεργία πείνας, αναφέρει: 

«Αν πεθάνω, όλοι οι δεξιοί εξτρεμιστές και ριζοσπάστες του ευρωπαϊκού κόσμου θα ξέρουν ακριβώς ποια άτομα με βασάνισαν μέχρι θανάτου (...). Αυτό μπορεί να έχει συνέπειες βραχυπρόθεσμα για ορισμένα άτομα, αλλά επίσης και όταν η Νορβηγία αποκτήσει και πάλι ένα φασιστικό καθεστώς σε 13 ως 40 χρόνια.»

Υπενθυμίζεται, ότι στις 22 Ιουλίου 2011, ο Μπρέιβικ είχε αρχικά σκοτώσει οκτώ ανθρώπους ανατινάσσοντας μια βόμβα κοντά στην έδρα της κυβέρνησης στο Όσλο και στη συνέχεια 69 άλλους, τους περισσότερους εφήβους, ανοίγοντας πυρ εναντίον συγκέντρωσης της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο νησί Ουτόγια.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-2-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις