Logo

Ο Μπρέιβικ απειλεί με απεργία πείνας αν δεν του δώσουν... αναβαθμισμένη κονσόλα παιχνιδιών!



 
 

Breivik 15-2-2014Ο μακελάρης της Νορβηγίας, Άντερς Μπρέιβικ, απειλεί να ξεκινήσει απεργία πείνας για τις συνθήκες διαβίωσης του στη φυλακή...

Σε τετρασέλιδη χειρόγραφη επιστολή που παρέδωσε στους υπεύθυνους της φυλακής, ο Μπρέιβικ, ο οποίος δολοφόνησε 77 άτομα το 2011, συγκρίνει τη φυλακή με «βασανιστήριο» και καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, την έλλειψη μιας... αναβαθμισμένης κονσόλας video games στο κελί του...

Η επιστολή περιέχει και άλλα αιτήματα, όπως η καθημερινή βόλτα και η επικοινωνία.

Ο Μπρέιβικ ζητά να αντικατασταθεί το Playstation 2 στο οποίο έχει πρόσβαση, με μια πιο πρόσφατη έκδοση, το Playstation 3. "Άλλοι κρατούμενοι έχουν πρόσβαση σε βιντεοπαιχνίδια για ενήλικες, ενώ εγώ μπορώ να παίξω μόνο λιγότερο ενδιαφέροντα βιντεοπαιχνίδια για παιδιά. Ένα παράδειγμα είναι το Rayman Revolution, ένα παιχνίδι σχεδιασμένο για 3χρονα", έγραψε.

Ο Μπρέιβικ, που βρίσκεται στην απομόνωση από το 2011 για λόγους ασφάλειας, ισχυρίζεται ότι έχει συμπεριφερθεί "με παραδειγματικό τρόπο" και αξίζει μια βελτιωμένη "προσφορά δραστηριοτήτων" σε σύγκριση με άλλους τροφίμους.

Ζητά, επίσης, τον διπλασιασμό του εβδομαδιαίου επιδόματος των 300 νορβηγικών κορώνων (€36), για να μπορέσει να αγοράσει γραμματόσημα. Όλη η αλληλογραφία που στέλνει και λαμβάνει, εξετάζεται και φιλτράρεται διεξοδικά από το προσωπικό των φυλακών, κάτι το οποίο, ο ίδιος ππαραπονείται, επιβραδύνει σημαντικά την επικοινωνία τους.

Τέλος, ζητά να σταματήσουν οι "σχεδόν" καθημερινές σωματικές έρευνες, να έχει πρόσβαση σε έναν υπολογιστή αντί για μια "άνευ αξίας γραφομηχανή, τεχνολογία που χρονολογείται από το 1873" και περισσότερη επαφή με τον έξω κόσμο.

"Με στείλατε στην κόλαση (...) και δεν θα μπορέσω να επιβιώσων για πολύ ακόμα. Με σκοτώνετ", γράφει ο Μπρέιβικ στη διοίκηση της φυλακής, απειλώντας με απεργία πείνα.

"Αν πεθάνω, όλοι οι ακροδεξιοί και οι εξτρεμιστές στον ευρωπαϊκό κόσμο, θα γνωρίζει ποια ακριβώς άτομα με βασάνισαν μέχρι θανάτου (...) Αυτό θα μπορούσε να έχει συνέπειες για ορισμένα άτομα για σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά και όταν η Νορβηγία θα έχει ένα νέο φασιστικό καθεστώς σε 13 έως 40 χρόνια", προειδοποιεί ο δολοφόνος, ο οποίος θεωρεί τον εαυτό του "πολιτικό κρατούμενο".

Στην επιστολή του, ο Μπρέιβικ γράφει ότι μια απεργία πείνας φαίνεται σαν "μία από τις λίγες και σπάνιες εναλλακτικές λύσεις".

"Η απεργία πείνας δεν θα σταματήσει μέχρι [ο Νορβηγός Υπουργός Δικαιοσύνης Άντερς] Άνουντσεν και η [διευθύντρια σωφρονιστικών υποθέσεων] Μάριαν Βόλαν, σταματήσουν να μου συμπεριφέρονται χειρότερα από ένα ζώο", προσθέτει, καταλήγοντας ότι θα "σύντομα" ανακοινώσει την έναρξη της απεργίας.

Σε προηγούμενες επιστολές, ο Μπρέιβικ, ισχυριζόμενος ότι είναι "ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων", είχε ήδη διαμαρτυρηθεί για τις συνθήκες διαβίωσής του και είχε επιτεθεί στα μέσα ενημέρωσης που δεν δημοσιοποιούν το μαρτύριό του. Τον Ιανουάριο του 2013, οι δικηγόροι του ανακοίνωσαν ότι είχε καταθέσει καταγγελία για "βαριά βασανιστήρια".

Στις 22 Ιουλίου 2011, ο Μπρέιβικ σκότωσε πρώτα οκτώ άτομα με μια βόμβα κοντά στην έδρα της κυβέρνησης στο Όσλο και στη συνέχεια σκότωσε επιπλέον 69, ως επί το πλείστον εφήβους, στο στο νησί Ουτόγια.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-2-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις