Logo

Επικυρώθηκε η ποινή του Τάσου Μαντέλη



 
 

mantelis 20-2-2014Επικυρώθηκε από τον Αρείο Πάγο, η ποινή της φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή, που επιβλήθηκε στον πρώην υπουργό Μεταφορών, Τάσο Μαντέλη...

για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.

Η κατηγορία αφορά το ποσό των 450.000 μάρκων που είχε λάβει ο πρώην υπουργός από τη Siemens και ο ίδιος υποστήριζε ότι αποτελούσε προεκλογική χορηγία.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η εφετειακή απόφαση που είχε επιβάλει την ποινή της 3ετούς φυλάκισης με τριετή αναστολή έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Ακόμη, το δικαστήριο έκρινε ότι η καταδικαστική απόφαση δεν παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας, ούτε τον απαραβίαστο κανόνα της δίκαιης δίκης, όπως υποστήριζε ο κ. Μαντέλης και απέρριψε την αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει ο κατηγορούμενος.

Υπενθυμίζεται, ότι το Μάιο του 2010 ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής ο Τάσος Μαντέλης κατέθεσε  ότι ήταν αποδέκτης δύο εμβασμάτων ύψους 200.000 και 250.000 μάρκων σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, οι οποίοι είχαν ανοιχθεί στο όνομα του κουμπάρου του Γιώργου Τσουγγράνη με τον κωδικό «A. Rocos».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-2-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Αρχίζει η δίκη Μαντέλη για το «δώρο» από τη Siemens


Τελευταίες Ειδήσεις