Logo

Πώς να αποφύγετε τα περιττά έξοδα των Χριστουγέννων



 
 

savemoney_duringXmas_10-12-2010«Αχ, Χριστούγεννα… Καλό φαγητό, καλοί φίλοι, καλές στιγμές και… Τι; Ξόδεψα τόσα λεφτά τον περασμένο μήνα; Αποκλείεται!»

Αν αυτή ήταν κι η δική σας αντίδραση πέρυσι, δεν είστε η μοναδική. Ειδικά φέτος που η οικονομική κρίση μαστίζει τη χώρα μας, τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Δεν υπάρχει λόγος να απελπιζόμαστε όμως, καθώς υπάρχουν τρόποι να ελέγχουμε τα έξοδά μας κατά τη διάρκεια των γιορτών για να μην ξεφύγουμε πάλι από το μπάτζετ μας.

Οι οδηγίες που χρειάζεται να ακολουθήσουμε είναι οι εξής:

1. Πρέπει να κρατάμε τις διατροφικές μας συνήθειες υπό έλεγχο, καθώς τα φαγητά (και η ποσότητα) που καταναλώνουμε κατά τη διάρκεια των εορτών είναι - συνήθως- πολύ ακριβά. Είναι λοιπόν καλύτερα να τρώμε σχετικά φθηνά γεύματα και αν είναι δυνατόν, να προσπερνάμε και κανένα γεύμα πού και πού, καθώς τόσο το πορτοφόλι μας όσο και η σιλουέτα μας, θα μας ... ευγνομωνούν.

2. Πρέπει να μάθουμε να κρατάμε τις αποδείξεις των αγορών μας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο την περίοδο των εορτών. Σε περίπτωση δε, που χρησιμοποιούμε πιστωτική κάρτα, θα πρέπει να ζητήσουμε να μας δοθεί ένας λογαριασμός που να δείχνει αναλυτικά τις αγορές μας, καθώς με αυτόν τον τρόπο, θα έχουμε μία καλύτερη εικόνα για το πού ξοδεύουμε τα χρήματά μας.

3. Για όσους από εμάς έχουν βαρεθεί να αδειάζουν τα πολυκαταστήματα και να υπερχρεώνουν τις πιστωτικές κάρτες τους, καλό είναι να απέχουν για λίγο από όλα αυτά. Πρώτα πρέπει να κοιτάξουμε αναλυτικά τις αποδείξεις από τις αγορές που έχουμε κάνει μέχρι τώρα και να δούμε σε τι κατάσταση είναι το μπάτζετ μας. Αν το έχουμε υπερβεί, ίσως να χρειαστεί να παραλείψουμε μερικά δώρα.

4. Μια καλή ιδέα επίσης, είναι να κολλήσουμε κάπου ένα χαρτάκι με το υπόλοιπο της πιστωτικής μας κάρτας, έτσι ώστε να το βλέπουμε κάθε μέρα και να αποφύγουμε να κάνουμε περιττά έξοδα.

5. Πριν έρθουν οι γιορτές, πρέπει να φτιάξουμε ένα πλάνο εξόδων και να το σκεφτούμε καλά πριν κάνουμε κάποια μεγάλη αγορά, καθώς το να αγοράσουμε π.χ. μία καινούρια τηλεόραση μπορεί να είναι μία "ωραία" επένδυση, αλλά δεν είναι και η πιο σοφή, ειδικά αν δεν έχουμε ξεπληρώσει ακόμα τον τρέχοντα λογαριασμό της πιστωτικής μας κάρτας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-12-2010 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις