Logo

Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Καστανίδης



 
 

                                                            ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ

fylakes_10-12-2010Αιφνιδιαστική επίσκεψη στις φυλακές Κορυδαλλού πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καστανίδης συναντήθηκε με επιτροπή κρατουμένων προκειμένου να  συζητήσει για τις συνθήκες κράτησής τους και για το  νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή και περιλαμβάνει διατάξεις για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Καστανίδης κατά την επίσκεψή του αποδοκιμάστηκε από μικρή ομάδα κρατουμένων, οι οποίοι του ζήτησαν να κατέβει στα υπόγεια  και στην απομόνωση για να δει τις πραγματικές συνθήκες διαβίωσής τους.

Όπως είναι γνωστό, τις τελευταίες ημέρες κρατούμενοι από όλες τις φυλακές της χώρας είτε πραγματοποιούν αποχή από το συσσίτιο, είτε απεργία πείνας.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν στις 8 Δεκεμβρίου τα μέλη της «Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων» αναφέρθηκε ότι:

Κάθε μήνα αυξάνεται ο αριθμός των κρατουμένων κατά 200-250 άτομα. Σ’ αυτό τον αριθμό ένα 30% είναι υπόδικοι, 60% αλλοδαποί και 35% κρατούμενοι για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Περίπου 1200 άτομα κρατούνται στις φυλακές επειδή δεν έχουν χρήματα για να εξαγοράσουν τις ποινές τους.

Εξάλλου μεγάλος αριθμός αλλοδαπών κρατούνται στις φυλακές με αποφάσεις δικαστικής απέλασης που δεν μπορούν να εκτελεστούν.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-12-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις