Logo

Είδαμε επιτέλους... άσπρη μέρα!



 
 

Snow-Scene_11-12-2010Στα λευκά έχουν ντυθεί πολλές περιοχές της χώρας, καθώς το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε χτες τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, επεκτάθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στα νότια και ανατολικά.

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν και στην Αττική, ενώ άσπρισαν και τα βόρεια προάστια και το κρύο είναι τσουχτερό.

Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Πάρνηθας, από το τελεφερίκ και πάνω, λόγω χιονόπτωσης, ενώ από την κακοκαιρία εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα και σε άλλα σημεία της Αττικής.

Κακοκαιρία, με χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο σημειώνονται σήμερα στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και τις Σποράδες.

Χιόνια θα πέσουν και στα ορεινά της Κρήτης, αλλά και σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Η θερμοκρασία παρουσιάζει κάθετη πτώση και η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς, ενώ η ελάχιστη θα φτάσει και τους -8 και κατά τόπου τους -10 βαθμούς.

Το κύμα της κακοκαιρίας, συνοδεύεται και από θυελλώδεις βοριάδες που τοπικά στα πελάγη φτάνουν και τα 10 μποφόρ, γεγονός που έχει δημιουργήσει προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Από το Σάββατο τη νύχτα αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων. Την Κυριακή θα επικρατήσει παγετός και από την νύχτα της Κυριακής προς το πρωί της Δευτέρας τα φαινόμενα και πάλι θα ενταθούν με καταιγίδες στα νότια και χιόνια στην Κρήτη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-12-2010 από directNEWS πηγή:απε-μπε


Τελευταίες Ειδήσεις