Logo

Επίθεση "καμικάζι" στο κέντρο της Στοκχόλμης με ένα νεκρό και δύο τραυματίες



 
 

sweden_explosion_12-12-2010«Πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας, κάτι νέο στη Σουηδία», δήλωσε ο Αντερς Τόρνμπεργκ, στέλεχος της σουηδικής υπηρεσίας πληροφοριών, σχετικά με τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Στοκχόλμης και είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι δύο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκρηκτικοί μηχανισμοί που εξερράγησαν ήταν τοποθετημένοι σε ισάριθμα αυτοκίνητα τα οποία βρίσκονταν μόλις λίγα μέτρα μακριά από μία πολυσύχναστη περιοχή με πολλά καταστήματα στην «καρδιά» της πρωτεύουσας της Σουηδίας. Μάλιστα, με βάση τα πρώτα στοιχεία των ερευνών, ο νεκρός ήταν βομβιστής αυτοκτονίας, ο οποίος ανατινάχθηκε μέσα στο ένα από τα δύο παγιδευμένα οχήματα.

Λίγα λεπτά πριν τις εκρήξεις οι διωκτικές αρχές και το ειδησεογραφικό πρακτορείο TT της Σουηδίας έλαβαν ηχητικό απειλητικό μήνυμα για τα σκίτσα του Προφήτη Μωάμεθ του σουηδού σκιτσογράφου Λαρς Βιλκς και την στρατιωτική παρουσία Σουηδών στο Αφγανιστάν.

Στο μήνυμα, το οποίο κατά την ανδρική φωνή που ακούγεται απευθύνεται αφενός μεν στους "μουτζαχεντίν" που βρίσκονται στη χώρα αφετέρου δε στη Σουηδία και το σουηδικό λαό, αναφέρονταν τα εξής : «Οι πράξεις μας μιλούν από μόνες τους. Όσο καιρό δεν τερματίζετε τον πόλεμο κατά του Ισλάμ και ταπεινώνετε τον προφήτη Μωάμεθ και υποστηρίζετε τον ηλίθιο Λαρς Βιλκς (που σκιτσάρισε τον Μωάμεθ με κεφάλι σκύλου) οι πράξεις μας θα μιλούν για μας. Τα παιδιά σας, οι κόρες και οι γιοί σας θα πεθάνουν όπως έχουν πεθάνει τα δικά μας παιδιά, τα δικά μας αδέλφια και αδελφές.»

Η εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Σουηδίας  Φρέντρικ Ράινφελντ δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει να κάνει κάποιο σχόλιο σ’ αυτή τη φάση. Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Καρλ Μπιλντ, έσπευσε να δηλώσει: «Η Στοκχόλμη απέφυγε το Σάββατο μια μεγάλη καταστροφή. Μια πολύ ανησυχητική τρομοκρατική επίθεση σε ένα πολυσύχναστο τμήμα της πρωτεύουσας απέτυχε, αλλά θα μπορούσε να είναι πραγματικά πολύ καταστροφική».

Σημειώνεται, ότι η υπηρεσία πληροφοριών της Σουηδίας διερευνά εάν υπάρχει άμεση σχέση των βομβιστικών επιθέσεων στο κέντρο της Στοκχόλμης με το συγκεκριμένο απειλητικό μήνυμα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-12-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις