Logo

"Πανάκριβος" ο έρωτας...μέσω Ίντερνετ



 
 

apati_internet_12-12-2010Η ανεύρεση ερωτικού συντρόφου μέσα από το διαδίκτυο κοστίζει, συνήθως, πολύ ακριβά...

Σύμφωνα μάλιστα με την επιτροπή Προστασίας Καταναλωτών Δυτικής Αυστραλίας μόνο το 2009 χάθηκαν από  "έρωτες στο Ίντερνετ" περίπου 6,5 εκατομμύρια δολάρια!

Έτσι η υπεύθυνη της επιτροπής Anne Driscoll κάλεσε δημοσίως τις κυρίες να αποφεύγουν να   αναζητούν το "ταίρι" τους μ' αυτόν τον τρόπο και να προστατεύουν τα προσωπικά τους δεδομένα.

Τελευταίο κρούσμα διαδικτυακής εξαπάτησης στην Αυστραλία, αποτελεί η περίπτωση μιας 43χρονης χήρας η οποία ακόμα "κλαίει" τα 600.000 δολάρια που απέσπασε με απατηλές υποσχέσεις ο... ιντερνετικός εραστής της.

Ο "Ελληνικής καταγωγής Christopher" - όπως εμφανίστηκε στην... οθόνη του υπολογιστή - εκτός από έρωτα, πουλούσε στην χήρα και... επιχειρηματικές συμβουλές. 

«Ηταν πολύ πειστικός, ήταν μάστερ στο είδος του, με είχε πείσει ότι ήταν μεγαλοεπενδυτής, τον είχα ερωτευτεί και τον είχα εμπιστευτεί απόλυτα», δήλωσε η 43χρονη γυναίκα όταν ανακάλυψε τι κρυβόταν πίσω από τις υποσχέσεις του "Christopher" και πρόσθεσε : «έπρεπε να δανειστώ κεφάλαια από την περιουσία μου, πούλησα τα κοσμήματά μου και τα αυτοκίνητά μου για να του καταθέσω τα χρήματα εμπρόθεσμα. Κανένας από τους συγγενείς δεν μου μιλάει πλέον, εκτός από τα παιδιά μου που βρίσκονται στο πλευρό μου και από ένα ζευγάρι φίλων μου».

Η 43χρονη που προσέφυγε στην Επιτροπή Προστασίας Καταναλωτών προκειμένου να τη βοηθήσει στον εντοπισμό του "Christopher", είναι έντεκα χρόνια χήρα και μητέρα δυο παιδιών 16 και 17 ετών.

O εν λόγω κύριος της παρουσιάστηκε  ως 'Ελληνας, που ζει στις ΗΠΑ και ασχολείται με επενδύσεις στη Δυτική Αφρική και άρχισε να της στέλνει μηνύματα σε καθημερινή βάση.

Μετά από ένα μήνα διαδικτυακής γνωριμίας και σχέσης, διανθισμένης και με τηλεφωνικές κλήσεις, της πρότεινε  να επενδύσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό σε μια εταιρεία εξαγωγών που είχε έδρα στη Νιγηρία και στο Καμερούν. Εκείνη άρχισε να πουλά ότι είχε στην κατοχή της βάζοντας υποθήκη ακόμα και το σπίτι στο οποίο έμενε με τα δύο ανήλικα παιδιά της. 

Όταν η 43χρονη χήρα κατέβαλε τα χρήματα σε τραπεζικό του λογαριασμό, εκείνος  της  έστειλε κάποια συμβόλαια και πιστοποιητικά με υπογραφές από αμερικανούς και νιγηριανούς δικηγόρους, τα οποία όμως αποδείχθηκαν  πλαστά...

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ  12-12-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις