Logo

Για την Παπαρήγα...δουλεύουν !



 
 

3_12-12-2010Λοιπόν, αυτοί οι τύποι της τρόικας και του ΔΝΤ είναι κατά βάθος θαυμαστές της Αλέκας Παπαρήγα.

Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι το μνημόνιο που φόρεσαν καπέλο στον ελληνικό λαό, το μόνο κόμμα που ευνοεί δημοσκοπικά, είναι το ΚΚΕ.

Γι’ αυτό ίσως και η κυρία Παπαρήγα - πέρα απ’ όσα δημόσια καταγγέλλει - φαίνεται να υλοποιεί τις εντολές των τροϊκανών, αφού οι απολύσεις των εργαζομένων στον ραδιοφωνικό σταθμό 902 και στην εταιρεία του κόμματος “Tυποεκδοτική”… καλά κρατούν.

Σύμφωνα με το γκάλοπ της  Public Issue για την Καθημερινή και τον Sky που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, το ΚΚΕ παίρνει ποσοστό 11% ενώ στις βουλευτικές εκλογές είχε λάβει μόλις 7,5%. Παρουσιάζει δηλαδή άνοδο 3,5% ποσοστιαίων μονάδων.

Από την άλλη το ΠΑΣΟΚ - που ως κυβέρνηση - του έλαχε ο κλήρος ... "να σφίξει κι άλλο το ζωνάρι" του ελληνικού λαού εφαρμόζοντας τα μέτρα της τρόικας, δείχνει να διατηρεί  καθαρά το προβάδισμα έναντι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, προηγείται με 39% έναντι 30% της Νέας Δημοκρατίας.

Πάντως και τα δύο μεγάλα κόμματα υποχωρούν σε ποσοστά αφού στις βουλευτικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ είχε λάβει 43,9% και η ΝΔ 33,4%.

Στην τρίτη θέση ισοψηφούν το ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,5%, ενώ ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστερά με 2,5% και οι Οικολόγοι με 2%.

Εξάλλου, το νεότευκτο κόμμα Δημοκρατική Συμμαχία της κ. Ντόρας Μπακογιάννη δεν καταφέρνει να αγγίξει τη βάση για να μπει στη Βουλή, αφού πιάνει μόλις 2,5%. Ίσως αν η κ. Μπακογιάννη, εκτός από συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας  δώριζε στους οπαδούς της και καμιά ηλεκτρική συσκευή Siemens, να «τσιμπούσε», στην εκλογική προτίμηση των πολιτών, κάτι παραπάνω.

Σε ότι αφορά στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, πρώτος έρχεται ο Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 42%, δεύτερος ο «κανένας» με 34%, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς μόλις τρίτος με 20%.

Τέλος, 7 στους 10 από τους ερωτηθέντες πολίτες (70%) θεωρούν ότι η κατάσταση της οικονομίας θα χειροτερέψει τους επόμενους μήνες, ενώ 8 στους 10 (80%) αισθάνονται κοινωνικά ανασφαλείς.

Παρ’ όλα αυτά όμως στους δρόμους και στις συγκεντρώσεις ελάχιστοι κατεβαίνουν για να διαμαρτυρηθούν.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-12-2010 από directnews


Τελευταίες Ειδήσεις