Logo

Εδώ συμβαίνουν τα... χοιρ-ότερα !



 
 

gripitonhiron_12-12-2010Πολλοί φίλοι του directnews.gr αναρωτήθηκαν γιατί δεν αναρτήσαμε την είδηση με την επανεμφάνιση και φέτος το χειμώνα του ιού Η1Ν1, που είχε προκαλέσει πέρσι παγκόσμιο συναγερμό.

Η απάντηση είναι πολύ απλή: Θεωρήσαμε ότι τους έλληνες πολίτες δεν τους τρομάζει πια η γρίπη των χοίρων αφού έχουν να αντιμετωπίσουν τα...πολύ χοιρ-ότερα.

Τον ιό...του μνημονίου που έχει προκαλέσει επιδημία φτώχειας σ' όλη την Ελλάδα, χωρίς μάλιστα να υπάρχουν ελάχιστες έστω ενδείξεις ότι θα βρεθεί σύντομα εμβόλιο για την αντιμετώπισή του...

Πάντως και η είδηση που έρχεται από το Λονδίνο, για την επιστροφή του ιού Η1Ν1,  δεν είναι ξεκάθαρη.

Όπως ειδικότερα ανακοίνωσε η Βρετανικός Οργανισμός Προστασίας της Υγείας (ΟΠΥ), τις τελευταίες έξι εβδομάδες έχουν χάσει τη ζωή τους δέκα άτομα άνω των 65 ετών, η πλειοψηφία των οποίων όμως - σύμφωνα με δηλώσεις υγειονομικών αξιωματούχων - αντιμετώπιζε ήδη σοβαρά προβλήματα υγείας.

΄Ετσι δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα, αν ο θάνατος των θυμάτων ήταν αποτέλεσμα της γρίπης των χοίρων ή άλλων επιπλοκών που είχαν σχέση με την, ήδη κακή,  κατάσταση της υγείας τους. Τα πέντε μάλιστα από τα δέκα θύματα, είχαν εμβολιαστεί κατά του ιού Η1Ν1.

Ωστόσο, ο καθηγητής Τζον Γουότσον διευθυντής του τομέα αναπνευστικών προβλημάτων του ΟΠΥ, δήλωσε ότι η καινούρια εξάπλωση του ιού τον άφησε έκπληκτο και προσέθεσεΕίναι πολύ χειρότερα από ό,τι περίμενα».

Από τις 89 περιπτώσεις γρίπης που εξετάστηκαν από τους βρετανούς γιατρούς, οι 18 ανήκαν στην κατηγορία της γρίπης των χοίρων. «Ο ιός της γρίπης των χοίρων κυκλοφορούσε και μετά την περσινή πανδημία, οπότε γνωρίζαμε ότι αυτό θα συνέβαινε αργά ή γρήγορα», δήλωσε εκπρόσωπος του ΟΠΥ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-12-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις