Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι χάκερ εισέβαλαν στους υπολογιστές της αμυντικής βιομηχανίας και έκλεψαν απόρρητα κρατικά σχέδια.
Αν και η επίθεση έγινε την άνοιξη, το Πεντάγωνο μόλις τώρα επιβεβαίωσε ότι οι εισβολείς έκλεψαν ευαίσθητα δεδομένα, όπως σχέδια για τους πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, απόρρητες πληροφορίες για αμερικανικούς δορυφόρους και σχέδια ενός νέου μαχητικού αεροσκάφους – και δεν είναι η πρώτη φορά.
Την πληροφορία επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γουίλιαμ Λιν, ο οποίος απέδωσε σε ...κατασκόπους ξένων κυβερνήσεων την κλοπή 24.000 φακέλων με ευαίσθητα αρχεία.
Αν και δεν τις κατονόμασε, σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του CBS, Ντέιβιντ Μάρτιν, που μπήκε με κάμερα στο κέντρο διοίκησης του Πενταγώνου, για πρώτη φορά στα χρονικά, οι υποψίες στρέφονται κατά των ...συνήθων υπόπτων, την Κίνα και τη Ρωσία.
Ο Λυν είπε ότι τα δεδομένα εκλάπησαν σε διάρκεια μηνών και αφορούσαν «τα πιο ευαίσθητα συστήματά μας, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών συστημάτων αεροσκαφών, των τεχνολογιών παρακολούθησης, των δορυφορικών συστημάτων επικοινωνίας και των πρωτοκόλλων ασφαλείας δικτύων».
Είναι γεγονός, ότι οι χάκερ έχουν κάνει μεγάλη εντύπωση φέτος σε παγκόσμιο επίπεδο, με επιθέσεις σε κυβερνητικούς οργανισμού, όπως το FBI, προμηθευτές του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας και εταιρείες κολοσσούς όπως η Google και η Sony.
Τα ίχνη των περισσότερων επιθέσεων σταματούν στην Κίνα. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαπιστωθεί, εάν πρόκειται πράγματι για κινεζική επίθεση ή για χάκερ που επέλεξαν να κρυφτούν πίσω από το δίκτυο της συγκεκριμένης χώρας, λόγω της υπερπληθώρας κόμβων, διακομιστών και διευθύνσεων IP, που καθιστούν σχεδόν αδύνατη μια αντίστροφη αναζήτηση για την αρχική προέλευση της επίθεσης.
Μέσα σε αυτή την κατάσταση καλλιεργείται ένα κλίμα «ψυχρού ηλεκτρονικού πολέμου» μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Τον περασμένο μήνα, με αφορμή μία από τις πολλές επιθέσεις σε κυβερνητικούς στόχους, οι ΗΠΑ διακήρυξαν ότι οι επιθέσεις κατά ευαίσθητων κυβερνητικών στόχων θα μπορούσαν να αποτελέσουν «αιτία πολέμου» για τις αμερικανικές αρχές.
Λίγες ημέρες αργότερα, η Κίνα ανακοίνωσε ότι έχει δημιουργήσει μια επίλεκτη στρατιωτική μονάδα χάκερ με την ονομασία Blue Army, η οποία έχει σκοπό την προστασία του Λαϊκού Στρατού από ηλεκτρονικές επιθέσεις.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-7-2011 από directNEWS.gr