"Αεροπλανική" τροπολογία, με την οποία ουσιαστικά χαρίζονται πρόστιμα σε εταιρείες πετρελαιοειδών που όφειλαν να έχουν...
αποθηκευτικούς χώρους, ψήφισαν χθες, Παρασκευή, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση επεχείρησε να την περάσει εν κρυπτώ, αφού αρχικά δεν εμφανιζόταν για να την υποστηρίξει ούτε ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μέχρι που αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η τροπολογία κατατέθηκε τρεις ώρες πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση και έκρυβε την επίμαχη διάταξη ανάμεσα σε άσχετες διατάξεις, ενώ κατατέθηκε στο (επίσης άσχετο) νομοσχέδιο για τα υδατορέματα. Έδινε παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου 2015 για να αρχίσουν να επιβάλλονται κυρώσεις στους υπόχρεους τήρησης αποθεμάτων έκτακτης ανάγκης σε πετρελαιοειδή προϊόντα (και συγκεκριμένα σε άσφαλτο, υγραέριο-LPG, λιπαντικά).
Δ. Παπαδημούλης: Φαύλη τροπολογία
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης κατήγγειλε τη ρύθμιση επισημαίνοντας ότι είναι "φαύλη τροπολογία" και ζήτησε να έρθουν οι αρμόδιοι υπουργοί για να υποστηρίξουν τις τροπολογίες που καταθέτουν. Αιφνιδιασμένος ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς είπε, ότι επειδή δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της τροπολογίας αποσύρει την επίμαχη ρύθμιση.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να αποσυρθεί όλη η τροπολογία, η οποία περιελάμβανε και ρυθμίσεις με τις οποίες ανατίθεται στον υπουργό Οικονομικών η σύνταξη του τιμολογίου της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα σχετικά με την καταπολέμηση της διαφθοράς, στη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων και στα τέλη κυκλοφορίας. Το ίδιο ζήτησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜ.ΑΡ. Νίκος Τσούκαλης, ενώ η Διαμάντω Μανωλάκου του ΚΚΕ ζήτησε να αποσυρθεί η παράγραφος για τη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων.
Ο ένας υπουργός απέσυρε, ο άλλος την επανέφερε
Οι εξελίξεις υποχρέωσαν τον Γ. Στουρνάρα να έλθει στη Βουλή, όπως και τους υπουργούς Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου και Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη και τον υφυπουργό Ανάπτυξης Θ. Σκορδά. Ο Γ. Στουρνάρας "άδειασε" μεγαλοπρεπώς τον Ν. Ταγαρά λέγοντας ότι "εκ παραδρομής ο παριστάμενος υπουργός δήλωσε, εν τη απουσία μου, ότι αποσύρεται η ρύθμιση".
Επικριτικός ήταν μέχρι και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας που είπε ότι ωφελούνται οι μεγάλες εταιρείες πετρελαιοειδών. "Δεν ωφελούνται μεγάλες εταιρείες, το αντίθετο, ωφελούνται μικρές εταιρείες", υποστήριξε ο Γ. Στουρνάρας."Στην τροπολογία δεν γίνεται διάκριση μικρών και μεγάλων εταιρειών. Όλοι απαλλάσσονται από τις κυρώσεις", τόνισε ο Δ. Παπαδημούλης. "Είναι φωτογραφική ρύθμιση υπέρ συμφερόντων", είπε.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: "Θεμιτά" ωφελήματα οι κουζίνες Siemens;
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι στη ρύθμιση για τη διαφθορά εισάγεται η έννοια "αθέμιτα ωφελήματα" και πρόσθεσε. "Μήπως υπάρχουν και θεμιτά ωφελήματα; Ποια είναι αυτά; Μήπως μια κουζίνα Siemens;". Δήλωσε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "θα συλλέξει όλες τις 'ντροπολογίες' που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση". Ο Χ. Αθανασίου είπε ότι η ρύθμιση κατατέθηκε για να είναι εναρμονισμένο το εθνικό δίκαιο με το ευρωπαϊκό.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-4-2014 από directNEWS.gr πηγή: Η Αυγή
σχετικά θέματα:
Σκάνδαλο: 142 βουλευτές χάρισαν πρόστιμα δισεκατομμυρίων ευρώ σε Βαρδινογιάννη και Λάτση