Logo

Φτιάξτε μόνοι σας πρωτότυπα δώρα για τα Χριστούγεννα



 
 

handmade_xmasgifts_14-12-2010Κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων εορτών συνηθίζουμε, σαν έκφραση αγάπης, να ανταλλάσουμε δώρα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Τι καλύτερο λοιπόν, από το να τους προσφέρουμε φέτος πρωτότυπα δώρα, φτιαγμένα από εμάς με πολλή φροντίδα και αγάπη; 

Χριστουγεννιάτικα κεριά: Θα χρειαστούμε 300 gr. παραφίνη, 30 gr. στεαρίνη, 30 p φιτίλι, κηρομπογιές και αιθέρια έλαια της αρεσκείας μας.

Παίρνουμε το φυτίλι και το τοποθετούμε μέσα σε ένα καλούπι – κατά προτίμηση με χριστουγεννιάτικο θέμα (πχ δέντρο, άγγελος, αστέρι). Σε ένα μπρίκι λιώνουμε την παραφίνη σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς. Μόλις λιώσει η παραφίνη, προσθέτουμε τη στεαρίνη και την κηρομπογιά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Όταν λιώσει καλά το μείγμα, το βγάζουμε απ’ τη φωτιά και του προσθέτουμε 20-25 σταγόνες αιθέριο έλαιο. Τα καλύτερα αιθέρια έλαια γι’ αυτόν τον σκοπό, είναι κανέλα, γιασεμί, τριαντάφυλλο και περγαμόντο. Τέλος, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να γεμίσουμε το καλούπι με το μείγμα μας.

Χριστουγεννιάτικες μπάλες από πορτοκάλια: Παίρνουμε 4 - 5 πορτοκάλια και καρφώνουμε σε όλη την επιφάνεια γαρυφαλλάκια με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχει κενό σημείο στην επιφάνεια των πορτοκαλιών. Στη συνέχεια, βουτάμε τα πορτοκάλια μέσα σε σκόνη κανέλας και τυλίγουμε μια όμορφη χρωματιστή κορδέλα γύρω από κάθε πορτοκάλι. Υπάρχουν δύο τρόποι να αξιοποιήσουμε αυτή την πρωτότυπη ιδέα: Μπορούμε είτε να κρεμάσουμε τα πορτοκάλια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, είτε να τα στολίσουμε σε μια χριστουγεννιάτικη πιατέλα. Το άρωμα του πορτοκαλιού σε συνδυασμό με την κανέλα είναι μεθυστικό και μπορεί να διατηρηθεί έως και έναν ολόκληρο χρόνο.

Χριστουγεννιάτικο ποτ-πουρί: Παίρνουμε ένα κρυστάλλινο μπολ και ρίχνουμε μέσα μικρές, πολύχρωμες χριστουγεννιάτικες μπαλίτσες, αποξηραμένα ροδοπέταλα, κομμάτια κανέλας σε ξύλο, σκόνη κανέλας, μοσχοκάρυδο, γαρυφαλλάκια και αποξηραμένες φλούδες πορτοκαλιού και λεμονιού. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και προσθέτουμε 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο (ιδανικά αιθέρια έλαια για ποτ-πουρί είναι το γεράνι, η κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το λεμόνι).

Θρυμματισμένο κερί μέσα σε ασύμμετρα ποτήρια: Θα χρειαστούμε κερί σε σταγόνες, φιτίλια, γυαλιστερή βαφή (σε μορφή σκόνης), αιθέρια έλαια, ποτήρια σε διάφορα μεγέθη και σχήματα, καθώς κι ένα πολυμίξερ ή μηχανή άλεσης του καφέ.

Ρίχνουμε δύο χούφτες κεριού στο πολυμίξερ και αλέθουμε για μερικά δευτερόλεπτα. Αν θέλουμε, μπορούμε προαιρετικά να προσθέσουμε και τη βαφή του κεριού πριν αλέσουμε το κερί.

Μόλις θρυμματιστεί το κερί, προσθέτουμε αιθέρια έλαια της αρεσκείας μας και ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα ποτήρι (αφού πρώτα έχουμε τοποθετήσει μέσα στο ποτήρι ένα κουτάλι). Όταν γεμίσει το ποτήρι, παίρνουμε το φυτίλι, το τοποθετούμε αργά και προσεκτικά μέχρι να φτάσει στον πάτο και το κερί μας είναι έτοιμο για χρήση.

Κολώνια: Ένα από τα πιο πρωτότυπα και όμορφα δώρα που μπορείτε να κάνετε στους αγαπημένους σας σε αυτές τις γιορτές, είναι μια αρωματισμένη λοσιόν (κολώνια) φτιαγμένη με τα χεράκια σας.

Θα χρειαστούμε 100 ml ροδόνερο, 100 ml βότκα, 20 στγ. αιθέριο έλαιο βανίλια, 20 στγ. αιθέριο έλαιο σάνδαλο και 10 στγ. αιθέριο έλαιο περγαμόντο ή γεράνι.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-12-2010 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις