Logo

Άγριες κόντρες μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και δικαστικών λειτουργών !



 
 

valirakis_14-12-2010Σε επικίνδυνες ατραπούς, για την ομαλή λειτουργία του Πολιτεύματος εισέρχεται η κόντρα κυβερνητικών στελεχών και δικαστών!

Ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο της  Siemens, Σήφης Βαλυράκης, στη συνεδρίαση της Δευτέρας, εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση κατά του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε λέγοντας: «Δεν νομίζω ότι έχει την εξουσία να παρεμβαίνει στην ανάκριση όπως αυτή διενεργείται από την επιτροπή, της οποίας τα πρακτικά των συνεδριάσεων διαβιβάζονται καθημερινώς στους εφέτες – ειδικούς ανακριτές».

Όμως, ο κ. Βαλυράκης δεν σταμάτησε εδώ. Όξυνε ακόμα περισσότερο την κατάσταση προσθέτοντας: «Πώς να φτάσει η Εξεταστική στους πιθανόν δωροδοκηθέντες υπουργούς, όπου κατέληγε το χρήμα από τα μαύρα ταμεία της εταιρείας, όταν η Δικαιοσύνη αδρανεί, δυσλειτουργεί, φτάνει μέχρι αρνησιδικίας για να διαλευκάνει αυτή την υπόθεση, με πράξεις και παραλείψεις, που είχαν ως αποτέλεσμα, το σκάνδαλο αυτό να μείνει κουκουλωμένο».

Σημειώνεται, ότι την περασμένη εβδομάδα ο Εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας είχε ζητήσει εγγράφως από τους ανακριτές που διερευνούν το σκάνδαλο Siemens, να μην ασχολούνται με τις επισημάνσεις και προτροπές μελών της εξεταστικής επιτροπής, που «δίνουν την εντύπωση ότι ασκείται, εκ μέρους του οργάνου της Βουλής, ανεπίτρεπτη κατά το νόμο και παραβιάζουσα τη συνταγματική αρχή της διακρίσεως των εξουσιών, εποπτεία επί δικαστικών λειτουργών κατά την άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου»

Σκληρές αντιπαραθέσεις εξάλλου υπάρχουν μεταξύ του υπουργείου Δικαιοσύνης και της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μελών της ΕΔΕ ο πρόεδρός της, αρεοπαγίτης Χαρ. Αθανασίου, επέρριψε ευθύνες στην εκτελεστική εξουσία για τον νόμο “περί ευθύνης υπουργών”, οι διατάξεις του οποίου ουσιαστικά  παραγράφουν τα αδικήματα των πολιτικών.

Ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε επίσης και στην ομιλία του εκπροσώπου του ΔΝΤ,  Πολ Τόμσεν, σε επενδυτές στο Λονδίνο, ο οποίος αναφερόμενος στην Ελλάδα αποκάλυψε ότι: «Χρέος και έλλειμμα ήταν τα προσχήματα. Ο πραγματικός στόχος ήταν οι εργασιακές σχέσεις και οι ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις».

Πολλοί δικαστές και εισαγγελείς έφθασαν, μάλιστα, στο σημείο να αποδοκιμάσουν έντονα τον παρευρισκόμενο στη συνέλευση υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη όταν ο τελευταίος – αναφερόμενος στην άρνηση των δικαστών να απογραφούν αρχικώς ως δημόσιοι υπάλληλοι – είπε με ειρωνική διάθεση «θα σας μιλήσω ως απογεγραμμένος και υπογεγραμμένος πολίτης».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-12 2010 από directNEWS  


Τελευταίες Ειδήσεις