Logo

Δένδιας: Οριακή η κατάσταση των πυροσβεστικών αεροσκαφών



 
 

Dendias 7-5-2014«Οριακή» χαρακτήρισε την κατάσταση του στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας...

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη για την προετοιμασία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών εν όψει της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου, ο υπουργός μίλησε για περιορισμένα και πεπαλαιωμένα μέσα δασοπυρόσβεσης, αλλά εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι... όλα θα πάνε καλά.

«Χειριζόμαστε αυτό το τεράστιο (σ.σ. τις καλοκαιρινές πυρκαγιές) ούτως ή άλλως πρόβλημα υπό συνθήκες μέγιστης οικονομικής στενότητας, που σημαίνει ότι τα μέσα τα οποία έχουμε στη διάθεση μας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς είναι πάρα πολύ περιορισμένα», είπε, προσθέτοντας ότι τα πυροσβεστικά αεροσκάφη που διαθέτει η πολιτική αεροπορία είναι πάρα πολύ παλιά.

«Προχθές χάσαμε ένα από τα έξι λιγότερο παλιά αεροπλάνα που είχαμε», σημείωσε και πρόσθεσε «ο στόλος αυτός παρουσιάζει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό βλαβών, κατά την προσπάθεια απογείωσης κάθε φορά, που αυτό σημαίνει ότι δεν ξέρουμε πόσα αεροπλάνα θα έχουμε κάθε μέρα. Δηλαδή θεωρητικά στα χαρτιά έχεις Α αριθμό, αλλά η διαθεσιμότητα είναι πολύ πιο περιορισμένη. Όλο αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι θα πρέπει αυτά τα μέσα για την κατάσβεση που έχουμε στη διάθεση μας να τα χρησιμοποιήσουμε πολύ εξυπνότερα και, κυρίως, πρέπει να κάνουμε την μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια για την πρόληψη».

Έμφαση στον τομέα της πρόληψης και του συντονισμού μεταξύ όλων των συναρμόδιων φορέων, έδωσαν ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μανώλης Αγγελάκας και ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης.

Ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Παπαγεωργίου στην τοποθέτηση του έδωσε κατευθυντήριες γραμμές που αφορούν τα θέματα οργάνωσης και επιχειρησιακού σχεδιασμού, ενώ ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Π.Σ. Αντιστράτηγος ΠΣ Διαμαντής Κανελλόπουλος, παρουσίασε όλες τις ενέργειες που έχουν λάβει χώρα σε σχέση με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, την εκπαίδευση, τον εξοπλισμό και το προσωπικό, ώστε το Πυροσβεστικό Σώμα να είναι καθ' όλα έτοιμο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών κατά τη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-5-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις