Logo

Βραδυνός ύπνος και ομορφιά



 
 

sleep_and_beauty_15-12-2010Ξεχάστε τις λοσιόν και τις κρέμες. Δεν υπάρχει λόγος να τρέχετε να αγοράσετε καινούριο φόρεμα ή να φτιάξετε τα μαλλιά σας. Ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε την εμφάνισή σας, είναι να προσφέρετε στον εαυτό σας έναν καλό υπνάκο.

Όσοι κοιμούνται ένα οχτάωρο, δείχνουν πολύ πιο ελκυστικοί σε αντίθεση με όσους στερούνται ύπνου, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Εικοσιτρείς υγιείς, νέοι άνθρωποι φωτογραφήθηκαν μετά από έναν καλό βραδινό ύπνο και κατόπιν, μετά από ύπνο λιγότερης διάρκειας. Στην συνέχεια, κάθε φωτογραφία βαθμολογήθηκε -από άποψη ελκυστικότητας- από απλούς ανθρώπους. Οι φωτογραφίες των ατόμων που είχαν τραβηχτεί μετά από έναν καλό ύπνο, κέρδισαν παμψηφεί.

Οι νεαρές γυναίκες που έλαβαν μέρος στην συγκεκριμένη έρευνα, απαγορευόταν να χρησιμοποιήσουν προϊόντα μακιγιάζ και έπρεπε να έχουν τα μαλλιά τους κάτω και για τις δύο φωτογραφίες, προκειμένου να αποφευχθεί η περίπτωση ενός πιο κολακευτικού στυλ από τα άλλα.

Το πρώτο βράδυ, οι συμμετέχοντες στην έρευνα κοιμήθηκαν σπίτι τους, ενώ έπρεπε να πέσουν για ύπνο στις 11μμ και να ξυπνήσουν στις 7πμ. Το δεύτερο βράδυ ωστόσο, έπρεπε να κοιμηθούν γύρω στις 5 ώρες μόνο, ενώ οι ερευνητές τους παρακολουθούσαν με μόνιτορ στο εργαστήριο, προκειμένου να μην κοιμηθεί κανείς τους πάνω από 5 ώρες. Το αποτέλεσμα ήταν ότι μετά το δεύτερο βράδυ -που είχαν κοιμηθεί πολύ λιγότερο - έδειχναν χειρότερα εμφανισιακά από ό,τι μετά το πρώτο βράδυ που είχαν κοιμηθεί αρκετά.

Αυτό που έδειξε η έρευνα - λίγο πολύ - είναι ότι οι άνθρωποι που στερούνται ύπνου, θεωρούνται λιγότερο ελκυστικοί και υγιείς συγκριτικά με εκείνους που ξεκουράζονται αρκετές ώρες.

Επίσης, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο καλός ύπνος βοηθάει στην μείωση των ρυτίδων στο πρόσωπο και τον λαιμό. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν κοιμόμαστε, ιδρώνουμε περισσότερο, με αποτέλεσμα αυτή η υγρασία στο πρόσωπό μας να απαλύνει τις ρυτίδες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-12-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις