Logo

Sony: Στα δικαστήρια για τις αποζημιώσεις από την επίθεση των χάκερ (vid)



 
 

sonyhacked_25-7-2011Δικαστική διαμάχη για το πώς θα πληρωθούν οι αποζημιώσεις που διεκδικούν που πελάτες της, μετά την κλοπή των προσωπικών τους δεδομένων κατά τις επιθέσεις χάκερ, τον περασμένο Απρίλιο, ξεκινά η Sony. 

Μία από τις εταιρείες που έχουν ασφαλίσει την Sony, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να κριθεί ότι δεν είναι υπεύθυνη για την καταβολή αποζημιώσεων για ζημιές, που προέρχονται από ηλεκτρονικές επιθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο, η Sony αποκάλυψε πως χάκερ είχαν διεισδύσει στα συστήματά της και είχα κλέψει τα δεδομένα 77 εκ. λογαριασμών του δικτύου PlayStation Network (ονόματα, διευθύνσεις, αριθμούς πιστωτικών καρτών, κλπ).

Η εταιρεία συμφώνησε να πληρώσει οποιονδήποτε υπέστη οικονομική ζημία εξαιτίας της επίθεσης, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να αποφύγει τις μηνύσεις ορισμένου αριθμού πελατών.

Η Zurich American Insurance, στράφηκε τώρα στα δικαστήρια της Ν. Υόρκης, ζητώντας μια απόφαση που θα την εξαιρεί από το να βοηθήσει την Sony στην καταβολή αποζημιώσεων που συνδέονται με το συγκεκριμένο περιστατικό.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην αίτηση της Zurich, μέχρι στιγμής, έχουν εγερθεί 55 ξεχωριστές αγωγές από χρήστες του δικτύου που παραβιάστηκε.

Το συνολικό κόστος – σε χρηματικούς όρους – της επίθεσης για την Sony, ανέρχεται σε περίπου 123 εκ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι επίμαχες αποζημιώσεις.


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-7-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις