Logo

Σοβαρά επεισόδια στo κέντρο της Αθήνας



 
 

mat_15-12-2010Οι συμπλοκές μεταξύ αντιεξουσιαστών και ανδρών των ΜΑΤ - οι τελευταίοι «έπνιξαν» για άλλη μια φορά την Αθήνα στα δακρυγόνα- οι καταστροφές και οι φωτιές δεν έλειψαν ούτε από την μεγάλη πορεία στο κέντρο της πρωτεύουσας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας την οποία κήρυξαν από κοινού η Γ.Σ.Ε.Ε. και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο «σκούπα» για τις ΔΕΚΟ και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Γύρω στις 3 μετά το μεσημέρι διαλύθηκαν οι τελευταίοι από τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που έλαβαν μέρος στη σημερινή πορεία. Ωστόσο, η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας εξακολουθούσε να είναι βαριά και αποπνικτική από τα χημικά που έριξαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Παρά τη διάλυση της πορείας οι αψιμαχίες μεταξύ ομάδων αντιεξουσιαστών και διμοιριών των ΜΑΤ συνεχίστηκαν πέριξ του Πολυτεχνείου. Οι οδοί Στουρνάρη και Σόλωνος έκλεισαν, αντίστοιχα, από ομάδες κουκουλοφόρων και ΜΑΤ και σε όλη τη γύρω περιοχή διεξήχθη, μεταξύ των δύο πλευρών ένας ανηλεής «κλεφτοπόλεμος».

Τα επεισόδια ξεκίνησαν περίπου στις 2 μετά το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια . Μοιραία οι σκηνές των επεισοδίων επεκτάθηκαν στην οδό Πανεπιστημίου, με άτομα που φορούσαν κουκούλες, τα οποία παρεισέφρησαν στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, να πετούν βόμβες μολότωφ προς την κατεύθυνση των αστυνομικών και τους άνδρες των ΜΑΤ να απαντούν με τη ρήψη δακρυγόνων.

Επιτέθηκαν στον Κωστή Χατζηδάκη

Οι συγκρούσεις με τους αστυνομικούς διακρίνονταν από ένταση και αγριότητα, ενώ από τη οργή του πλήθους δεν γλύτωσε ούτε ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης.

Διαδηλωτές επιτέθηκαν εναντίον του, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου - Βουκουρεστίου, τον γρονθοκόπησαν  τραυματίζοντας τον, στο πρόσωπο και στο κεφάλι !

Ο κ. Χατζηδάκης γλύτωσε τα χειρότερα μετά από παρέμβαση διμοιρίας των ΜΑΤ η οποία κατάφερε να τον φυγαδέυσει.

xatzidakis_15-12-2010


Εξάλου, στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος:

- κάηκαν πολυτελή αυτοκίνητα

-άναψαν φωτιές σε σκουπίδια και κάδους απορριμμάτων

-ξέσπασε μικρή πυρκαγιά στην είσοδο του κτιρίου του υπουργείου Οικονομικών που προκλήθηκε από επίθεση με βόμβες μολότοφ και η οποία σβήστηκε σύντομα

-προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στο Ταχυδρομείο

-οι άνδρες των ΜΑΤ αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν σε κάποια στιγμή από το κύμα των επιθέσεων με βόμβες μολότωφ και χρειάστηκε η επέμβαση δεκάδων μοτοσικλετιστών της ομάδας ΔΙΑΣ για να αποχωρήσουν οι διαδηλωτές.

Επίσης, επεισόδια σημειώθηκαν και στα Προπύλαια καθώς και στους γύρω δρόμους. Για παράδειγμα στην οδό Σίνα, δίπλα στην Αγροτική Τράπεζα, διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς, ο οποίοι έριξαν χημικά.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-12-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις