Logo

Ψάχνουν τους δράστες της επίθεσης κατά του Κ. Χατζηδάκη



 
 

xatzidakis_15-12-2010Προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση που δέχθηκε από εξαγριωμένους διαδηλωτές ο πρώην υπουργός της ΝΔ Χατζηδάκης, διέταξε την Πέμπτη το πρωί η προϊσταμένη της Εισαγγελίας  Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου.

Η εισαγγελέας ζήτησε όλα τα βίντεο στα οποία αποτυπώνεται λεπτό προς λεπτό η επίθεση στον πρώην υπουργό Ανάπτυξης καθώς και τα πρόσωπα κάποιων από αυτούς που τον γρονθοκοπούσαν ώστε να προχωρήσει στον εντοπισμό των δραστών και στην απαγγελία κατηγοριών.

Την έρευνα ανέλαβαν να διενεργήσουν έμπειροι αξιωματικοί της Υποδυεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας οι οποίοι ήδη ζήτησαν να λάβουν κατάθεση από τον αστυνομικό - φρουρό που συνόδευε εκείνη την ώρα τον κ. Χατζηδακη στην οδό Πανεπιστημίου.

 

Από τα πρώτα πάντως στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί ένας διαδηλωτής αναγνώρισε τον πρώην υπουργό και φώναξε "πολιτικός ρε , περνάει πολιτικός".

Την ίδια στιγμή περικυκλώθηκε από μια μεγάλη ομάδα ατόμων η οποία τον προπηλάκισε και πέταξε εναντίον του πλαστικά μπουκάλια με νερό.

Αρχικά κατάφερε να καταφύγει στη στοά θεάτρου αλλά εκεί δέχτηκε νέα επίθεση από άλλα άτομα που τον χτύπησαν με γροθιές αλλά και με μια ομπρέλα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν  σε διάφορα σημεία του κεφαλιού του.

Πάντως, ο ίδιος ο κ. Χατζηδάκης είπε σε δημοσιογράφους ότι δεν προτίθεται να υποβάλει μηνύσεις ενώ στην προσωπική του ιστοσελίδα στο ίντερνετ, ανάρτησε το παρακάτω κείμενο.

« Δεν αισθάνομαι κανένα μίσος για όσους μου επιτέθηκαν χθες. Ωστόσο, όλοι είναι ανάγκη να κατανοήσουμε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά με το μίσος και με τη βία.

Αντίθετα, πρέπει να δώσουμε τον καλύτερα μας εαυτό για να ξεπεράσουμε αυτή τη μεγάλη κρίση.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσους μου συμπαραστάθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης και μετά από αυτήν.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον αστυνομικό που μου έχει διαθέσει η Πολιτεία και τους δυο πολίτες που τραυματίστηκαν προσπαθώντας να με υπερασπιστούν».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-12-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις