Logo

Βομβιστική επίθεση η έκρηξη στο εστιατόριο στη Νέα Ερυθραία - Στόχος ο Ι. Σμπώκος;



 
 

ekrhksh 20-5-2014Ένας κρατήρας που βρέθηκε την Τρίτη στο εστιατόριο «La Scala» στο οποίο την περασμένη Πέμπτη είχε σημειωθεί ισχυρή...

έκρηξη, δίνει νέα τροπή στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα, ο κρατήρας,  που βρέθηκε στον προθάλαμο του καταστήματος κατά τη διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησε ειδικός πραγματογνώμονας, παραπέμπει σε βομβιστική ενέργεια.

Το εύρημα αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στον πρώτο όροφο του κτηρίου διαμένει συγγενικό πρόσωπο του καταδικασθέντα για το σκάνδαλο των εξοπλισμών, Γιάννη Σμπώκου, δίνει το έναυσμα στις αρχές να διερευνήσουν την πιθανότητα να πρόκειται για επίθεση με στόχο τον πρώην γενικό γραμματέα εξοπλισμών, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από την έκρηξη ισοπεδώθηκε στην κυριολεξία το εστιατόριο και μία αποθήκη. Μάλιστα η ΕΛΑΣ είχε αρχικά θεωρήσει ότι η έκρηξη οφειλόταν σε ατύχημα μετά από διαρροή προπανίου.

Ωστόσο, η ανακάλυψη του κρατήρα δίνει άλλη κατεύθυνση στις έρευνες των αρχών, παρά το γεγονός ότι δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν στο σημείο της έκρηξης έχουν εντοπιστεί υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι μετά την εξέλιξη αυτή, η υπόθεση ανατέθηκε στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας, που στρέφει την έρευνά του προς κάθε κατεύθυνση.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου είπε στους αστυνομικούς ότι δεχόταν απειλές από κυκλώματα εκβιαστών και «νονών» της νύχτας.

Υπενθυμίζεται, ότι το σπίτι του Γιάννη Σμπώκου στην Κηφισιά είχε γίνει στόχος βομβιστικής ενέργειας στις 17 Απριλίου 2014.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-5-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Ισχυρή έκρηξη σε εστιατόριο στη Νέα Ερυθραία


Τελευταίες Ειδήσεις