Logo

Συνελήφθησαν 11 άτομα για δεκάδες ληστείες



 
 

lhsteies_eksyxniasi1_28-7-2011Εξαρθρώθηκε από τις αστυνομικές αρχές εγκληματική οργάνωση, που είχε διαπράξει σειρά ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων, στο Βόλο και στη Λάρισα. 

Μάλιστα, τέσσερις από αυτές τις ληστείες, που διαπράχθηκαν στο Βόλο,  είχαν σαν συνέπεια το θάνατο των ηλικιωμένων θυμάτων.

Ειδικότερα, από την αστυνομία  έγινε γνωστό ότι:

α. Eξιχνιάστηκαν  δεκαπέντε  ληστείες και τέσσερις  διακεκριμένες κλοπές στη Λάρισα, καθώς και δεκαεννέα ληστείες στο Βόλο.

β.Συνελήφθησαν έντεκα άτομα, έξι από τα οποία έχουν ήδη προφυλακιστεί, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δεκατεσσάρων ατόμων.

Αναλυτικότερα, στη σχετική ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών αναφέρονται τα εξής: 

" Συνελήφθησαν, τρεις  αλλοδαποί άνδρες υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 24, 25 και 39 ετών, καθώς και μία  ημεδαπή γυναίκα, ηλικίας 37 ετών, οι οποίοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τις ληστείες. Διέπρατταν ένοπλες ληστείες από το καλοκαίρι του 2009 μέχρι τον Ιούλιο του 2011, στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, των κατά συρροή ληστειών, της ληστείας που τελέσθηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα με αποτέλεσμα να επέλθει θάνατος προσώπου, της πλαστογραφίας, της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας και της αντίστασης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ηγετικό ρόλο είχε ο 25χρονος αλλοδαπός, ο οποίος επέλεγε τον τόπο και τον χρόνο δράσης τους.

Οι άλλοι δύο  αλλοδαποί συμμετείχαν ενεργά στη διάπραξη ληστειών, είτε ως συναυτουργοί είτε ως συνεργοί.

Η 37χρονη ημεδαπή γυναίκα, επιπλέον είχε αναλάβει την ευθύνη πώλησης των αφαιρεθέντων χρυσαφικών και άλλων τιμαλφών σε ενεχυροδανειστές.

Ειδικότερα, οι τρεις  αλλοδαποί δράστες, υπό την καθοδήγηση του 25χρονου αλλοδαπού που είχε τον πρωτεύοντα ρόλο και την εναλλάξ συνέργεια των άλλων δύο ως συναυτουργού ή τσιλιαδόρου, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, φορώντας στα χέρια τους γάντια, μάλλινα ή δερμάτινα και κρατώντας μαχαίρια και σε κάποιες περιπτώσεις πιστόλια, προέκυψε ότι διέπραξαν, κατά περίπτωση και σύνθεση, τις παρακάτω είκοσι (20) ληστείες:

-Την 16-07-2011, κατά τις νυχτερινές ώρες, εισήλθαν με διάρρηξη παραθύρου σε οικία, όπου διαμένει μόνη της 80χρονη ημεδαπή και αφού τη χτύπησαν στο πρόσωπο της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ. Στη συνέχεια, της έδεσαν τα χέρια με αυτοκόλλητη ταινία συσκευασίας και έκοψαν το καλώδιο της συσκευής του σταθερού τηλεφώνου.

-Την 15-07-2011, το βράδυ, εισήλθαν με διάρρηξη παραθύρου σε οικία, όπου διαμένει μόνη της 88χρονη ημεδαπή και αφού τη χτύπησαν στο πρόσωπο, αφαίρεσαν δύο (2) γραμμάτια ετήσιας προθεσμιακής κατάθεσης, της Ε.Τ.Ε. και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ονομαστικής αξίας 400.000 ευρώ και 240.000 ευρώ αντίστοιχα.

-Την 28-06-2011, το βράδυ, εισήλθαν με διάρρηξη παραθύρου σε οικία, όπου διαμένει μόνη της 73χρονη ημεδαπή, και υπό την απειλή για τη σωματική της ακεραιότητα, αφαίρεσαν χρυσαφικά αξίας 1.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 630 ευρώ. Στη συνέχεια, τη φίμωσαν, της έδεσαν τα χέρια με αυτοκόλλητη ταινία συσκευασίας και έκοψαν το καλώδιο της συσκευής του σταθερού τηλεφώνου.

-Την 13-06-2011, το βράδυ, εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα σε οικία, όπου διαμένει μόνη της 71χρονη ημεδαπή και με απειλή για τη σωματική της ακεραιότητα, αφαίρεσαν χρυσαφικά αξίας 5.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 3.550 ευρώ. Στη συνέχεια, έκοψαν το καλώδιο της τηλεφωνικής συσκευής και αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνο της παθούσας.

-Την 27-05-2011, το βράδυ, εισήλθαν από κύρια πόρτα σε οικία, όπου διαμένει 82χρονη ημεδαπή και αφού τη χτύπησαν στο πρόσωπο και σε άλλα σημεία του σώματός της, αφαίρεσαν δύο (2) δακτυλίδια και το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ. Στη συνέχεια, έκοψαν το καλώδιο της τηλεφωνικής συσκευής και τράπηκαν σε φυγή.

-Την 18-05-2011, το βράδυ, εισήλθαν με διάρρηξη του ομφαλού της κλειδαριάς της κυρίας εισόδου σε οικία, όπου διέμενε 55χρονη ημεδαπή, χωρίς να διαπιστωθεί αν αφαίρεσαν κάτι, αφού η παθούσα βρέθηκε νεκρή από φιλικό της πρόσωπο, φιμωμένη και δεμένη στα χέρια και στα πόδια της με αυτοκόλλητη ταινία συσκευασίας. Δράστες πριν αποχωρήσουν έκοψαν καλώδιο τηλεφωνικής συσκευής.

-Την 09-05-2011, το βράδυ, εισήλθαν με διάρρηξη του ομφαλού της κλειδαριάς της κυρίας εισόδου σε οικία, όπου διαμένει 80χρονη ημεδαπή με τον 48χρονο γιό της, και αφού τους ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριών και πιστολιού, αφαίρεσαν τα δακτυλίδια που φορούσε η παθούσα και το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ. Στη συνέχεια, έδεσαν τους παθόντες με αυτοκόλλητη ταινία συσκευασίας, έκοψαν το καλώδιο της τηλεφωνικής συσκευής και τράπηκαν σε φυγή.

-Την 19-04-2011, το βράδυ, εισήλθαν με διάρρηξη του ομφαλού της κλειδαριάς της κυρίας εισόδου σε οικία, όπου διαμένει μόνη της 81χρονη ημεδαπή και υπό την απειλή μαχαιριών αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ. Στη συνέχεια, αφού τη φίμωσαν και της έδεσαν τα χέρια, τράπηκαν σε φυγή.

-Την 30-08-2009, εισήλθαν σε οικία, όπου διέμενε 86χρονη ημεδαπή, χωρίς να διαπιστωθεί αν αφαίρεσαν κάτι, αφού η παθούσα βρέθηκε νεκρή από φιλικό της πρόσωπο, φιμωμένη και δεμένη στα χέρια με αυτοκόλλητη ταινία συσκευασίας.

-Την 12-12-2009, εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα σε μονοκατοικία, όπου διέμενε 71χρονος ημεδαπός και αφού τον χτύπησαν βάναυσα στο πρόσωπο και στο κεφάλι ερεύνησαν όλους τους χώρους της οικίας χωρίς να διαπιστωθεί αν αφαίρεσαν κάτι, αφού ο παθών συνεπεία των τραυμάτων δεν είχε επικοινωνία με το περιβάλλον. Στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Βόλου όπου τελικά απεβίωσε την 22-01-2010 εξαιτίας των προαναφερόμενων κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων.

-Την 19-08-2010 κατά το χρόνο που η 85χρονη παθούσα βρισκόταν στον αύλειο χώρο της οικίας της (μονοκατοικία), όπου διέμενε μόνη της, εισήλθαν εντός αυτού και αφού την ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας την οδήγησαν στο υπνοδωμάτιό της, όπου της κατάφεραν πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι με προφανή σκοπό να τους υποδείξει το σημείο απόκρυψης των χρημάτων και των τιμαλφών και αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους διέφυγαν χωρίς να ανεύρουν κάτι που τους ενδιέφερε. Η παθούσα συνεπεία των τραυμάτων της εισήχθη στο Γ.Ν.Ν. Βόλου και παρέμεινε για 40 ημέρες στην εντατική μονάδα όπου και απεβίωσε εξαιτίας των κακώσεων και των επιπλοκών που αυτές προκάλεσαν.

-Την 26-6-2011 το βράδυ, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με μαντήλια και κρατώντας αμφότεροι βραχύκανα όπλα (πιστόλια) και μαχαίρια, εισήλθαν στην οικία των ζεύγους ηλικιωμένων, και υπό την απειλή για την σωματική της ακεραιότητα, τους ράπισαν στο πρόσωπο για να κάμψουν κάθε αντίσταση τους εξαναγκάζοντάς τους να τους υποδείξουν, που είχαν τοποθετήσει χρυσαφικά αξίας (5.000) ευρώ και χρηματικό ποσό (530) ευρώ, τα οποία και αφαίρεσαν, τραπέντες ακολούθως σε φυγή. Ο τρίτος των δραστών εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου. Κληθείς ο προαναφερόμενος παθών στην Υπηρεσία μας αναγνώρισε απ’ το σωματότυπο, τους κατηγορουμένους ως τους δράστες της εις βάρος του ληστείας, όπως και μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία του αποδόθηκαν.

-Την 18-4-2011 το βράδυ έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με ολοπρόσωπες κουκούλες και κρατώντας μαχαίρια εισήλθαν διαρρήξεως του παραθύρου σε ισόγεια μονοκατοικία , όπου διαμένει μόνη της 79χρονη παθούσα και αφού την ακινητοποίησαν με τα χέρια τους, με την απειλή μαχαιριών και προς εκφοβισμό τη ράπισαν στο πρόσωπο και σε άλλα σημεία του σώματός της , της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ περίπου και χρυσαφικά, τραπέντες ακολούθως σε φυγή. Η παθούσα υπέστη ελαφρά σωματική βλάβη. Δεν κλήθηκε εκ νέου στις τοπικές Αρχές για τυχόν αναγνώριση των κατηγορουμένων, επειδή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

-Την 01-04-2011 το βράδυ, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους παραβίασαν την εξώπορτα της μονοκατοικίας 84χρονης παθούσα και αφού εισήλθαν στο εσωτερικό αυτής κατά το χρόνο που η παθούσα κοιμόταν την δέσμευσαν τα χέρια και αφού την χτύπησαν ελαφρά στο κεφάλι, της αφαίρεσαν χρυσαφικά, 300 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο NOKIA .

-Την 30-12-2009 το απόγευμα, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εισήλθαν από ανασφάλιστη δευτερεύουσα-βοηθητική πόρτα εντός της μονοκατοικίας όπου διέμενε μόνη της 90χρονη παθούσα και αφού της κατάφεραν χτυπήματα στο κεφάλι, προφανώς με χρήση μαχαιριού, ερεύνησαν όλους τους χώρους της οικίας και αφού βρήκαν το χρηματικό ποσό των «1.000€» περίπου, το αφαίρεσαν, τραπέντες ακολούθως σε φυγή.

-Την 21-03-2010 απογευματινές ώρες, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες, εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα στην μονοκατοικία 73χρονου ημεδαπού όπου διέμενε μόνος του και με την απειλή μαχαιριού και πιθανόν πλαστικής ράβδου, αφού τον ακινητοποίησαν δένοντάς του τα χέρια και τα πόδια με πλαστική ταινία και του χτύπησαν το κεφάλι, ερεύνησαν το εσωτερικό της οικίας και αφού βρήκαν το χρηματικό ποσό των «15.000€» το αφαίρεσαν, μαζί με μία (1) χρυσή λίρα και μία τεχνητή οδοντοστοιχία που έφερε χρυσά δόντια. Ο παθών συνεπεία των τραυμάτων νοσηλεύτηκε στο Γ.Ν. Βόλου.

-Την 19-01-2010 το απόγευμα, εισήλθε στην μονοκατοικία 84χρονης παθούσας, όπου διέμενε μόνη της και αφού της προκάλεσε κακώσεις με τα χέρια την ακινητοποίησε με την απειλή μαχαιριού και άρχισε την έρευνα των χώρων, με προφανή σκοπό την ανεύρεση και αφαίρεση χρημάτων, πλην όμως δεν ολοκλήρωσε την πράξη του, γιατί κατά το χρόνο αυτό επισκέφθηκε την παθούσα ο 58χρονος υιός της, οπότε αφού συνεπλάκη μαζί του, κατόρθωσε να διαφύγει. Συνεπεία της ασκηθείσας βίας η παθούσα υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση και μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Βόλου όπου νοσηλεύτηκε μέχρι και την 23-01-2010. Η 84χρονη απεβίωσε αργότερα από δυσίατη ασθένεια.

-Την 25-10-2009 το απόγευμα, εισήλθαν στην μονοκατοικία της 78χρονης παθούσας, όπου διέμενε μόνη της και αφού της προκάλεσαν σωματικές κακώσεις της αφαίρεσαν το ποσό των «3.300€» που το είχε τοποθετημένο σε τσάντα, εντός της ντουλάπας του σαλονιού, ενώ ακολούθως τράπηκαν σε φυγή. Συνεπεία της ασκηθείσας βίας η παθούσα υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση και νοσηλεύτηκε στο Γ.Ν. Βόλου όπου παρέμεινε μέχρι την 27-10-2009.

-Την 02-03-2009 το πρωί εισήλθαν στην μονοκατοικία 81χρονης παθούσας, όπου διέμενε μόνη της και αφού την γρονθοκόπησαν και την ακινητοποίησαν με σωματική βία, ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους της οικίας με αποτέλεσμα να βρουν και να αφαιρέσουν από συρτάρι ντουλάπας του υπνοδωματίου της μια (1) κασετίνα που περιείχε διάφορα χρυσά κοσμήματα και ρολόγια, τραπέντες ακολούθως σε φυγή. Η παθούσα διεκομίσθη στο Γ.Ν. Βόλου όπου αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επέστρεψε αυθημερόν σπίτι της.

-Την 15-07-2011 το πρωί εισήλθαν εντός οικίας 62χρονης όπου διαμένει μόνη της και αφαίρεσαν χρυσαφικά αξίας 150000 ευρώ περίπου, 4500 ευρώ και ένα laptop .

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Δύο (2) πιστόλια με ενσωματωμένους γεμιστήρες και έξι και τέσσερις σφαίρες αντίστοιχα,
  • Ένα (1) πιστόλι REPLICA ,
  • Ένας (1) ασύρματος με το φορτιστή του και ακουστικά,
  • Μία (1) βεντούζα τζαμιών,
  • Μία (1) κοντομάνικη μπλούζα Ελληνικής Αστυνομίας,
  • Ένα (1) ρολόι χειρός POLICE ,
  • Μία (1) μπλούζα φούτερ μαύρη,
  • Τρία (3) μαχαίρια και τρία (3) στιλέτα,
  • Ένας (1) μπαλτάς, δύο (2) σπαθιά, μία (1) σιδερογροθιά, δύο (2) τσεκούρια,
  • Τρία (3) ζευγάρια κιάλια,
  • Σκούφοι, ζευγάρια γάντια, γάντια μιας χρήσης,
  • Έξι (6) ταινίες συσκευασίας,
  • Επτά (7) φακοί,
  • Μία (1) πλαστή ταυτότητα Ρουμανικών Αρχών και μία (1) πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης Ρουμανικών Αρχών,
  • Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων (κόφτης καλωδίων, κόφτης μετάλλων, σιδηροπρίονο, πένσες, κάβουρες, κατσαβίδια),
  • Χρηματικό ποσό 2800 ευρώ,
  • Χρηματικό ποσό 38.000 δραχμών,
  • Χρυσές λίρες και πεντόλιρα,
  • Χαρτονομίσματα και κέρματα νομισμάτων διαφόρων χωρών,
  • Μία (1) παιχνιδομηχανή (playstation 2) ,
  • Τριάντα επτά (37) κινητά τηλέφωνα, πλήθος μπαταριών και φορτιστών, καθώς και πέντε (5) κάρτες sim ,
  • Τριάντα εννέα (39) ρολόγια
  • Δύο (2) πιεσόμετρα και ένας (1) ιατρικός επίδεσμος,
  • Πλήθος χρυσαφικών – κοσμημάτων (σταυρού, αλυσίδες, μενταγιόν, σκουλαρίκια, βραχιόλια, δακτυλίδια, καρφίτσες),
  • Τέσσερα (4) ιδιαίτερα μικρού μεγέθους πετράδια άγνωστης αξίας
  • Πλήθος κοσμημάτων μπιζού και πλήθος ζευγαριών γυαλιών ηλίου και οράσεως,
  • Δύο (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μία (1) οθόνη υπολογιστή, ένα (1) πληκτρολόγιο, ένα (1) ποντίκι, μία (1) κεντρική μονάδα,
  • Δύο (2) τηλεοράσεις,
  • Πέντε (6) φωτογραφικές μηχανές και δύο (2) θήκες αυτών,
  • Μία (1) βιντεοκάμερα,
  • Κλειδιά αυτοκινήτων,
  • Μία (1) αρμάδα κλειδιών από οικία και εννέα (9) σετ με διάφορα κλειδιά,
  • Πορτοφόλια κενά αντικειμένων και
  • Διάφορες τσάντες κενές αντικειμένων.

Συνελήφθησαν, στη συνεχεία των αστυνομικών ερευνών για την ίδια εγκληματική οργάνωση, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας , τρεις αλλοδαποί (ένας 35χρονος υπήκοος Ρουμανίας, μία 37χρονη υπήκοος Ρουμανίας και ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας), για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες και κλοπές.

Συνελήφθησαν, επίσης, ένας 47χρονος ημεδαπός για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, ένας 31χρονος ημεδαπός για υπόθαλψη εγκληματία και ένας 37χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας για παράνομη οπλοκατοχή, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο υπήκοοι Αλβανίας αγνώστων στοιχείων για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση ενώ ο 47χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης Ενεχυροδανειστηρίου εμπλέκεται για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική οργάνωση.

Οι τέσσερις  συλληφθέντες από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, οι τρεις συλληφθέντες αλλοδαποί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, ο 38χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας που συνελήφθη και προφυλακίστηκε για τη ληστεία της 07-04-2011 στο Μεζούρλο Λάρισας, άλλοι δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας αγνώστων λοιπών στοιχείων και πιθανόν άλλοι άγνωστοι συνεργοί τους, που δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση σε σκοπό τις ληστείες ηλικιωμένων.

Αφού επέλεγαν τους στόχους, έμπαιναν στις οικίες όπου διέμεναν μόνοι τους οι ηλικιωμένοι, και σε ομάδες το πολύ τριών - τεσσάρων ατόμων με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά διέπρατταν τις ληστείες ή τις κλοπές.

Τα χρυσαφικά που αφαιρούσαν τα πουλούσαν στο ενεχυροδανειστήριο του 47χρονου ημεδαπού (μη συλληφθέντα).

Ο ιδιοκτήτης του ενεχυροδανειστηρίου, σύμφωνα με τα δελτία αποστολής και τα τιμολόγια που βρέθηκαν στο ενεχυροδανειστήριο, μεταπούλησε στον 47χρονο ημεδαπό συλληφθέντα, χρυσαφικά συνολικού βάρους 3,5 κιλών και συνολικής χρηματικής αξίας 18.500 ευρώ, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, των κατά συρροή ληστειών και κατά συρροή διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, της παράνομης οπλοκατοχής, της υπόθαλψης εγκληματία, της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, και για ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Ειδικότερα, μετά από παραγγελία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, μετέβησαν σε ενεχυροδανειστήριο στην περιοχή της Λάρισας, και κατέλαβαν δύο από τους συλληφθέντες (υπηκόους Ρουμανίας) να πουλούν διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα, αντί του χρηματικού ποσού των 4000 ευρώ, στον 47χρονο ημεδαπό συλληφθέντα, ο οποίος αναπλήρωνε προσωρινά τον ιδιοκτήτη του καταστήματος. Τα παραπάνω κοσμήματα κατασχέθηκαν, καθόσον οι δράστες δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν την κατοχή τους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, από τον Νοέμβριο του 2010 έως τον Ιούλιο του 2011, στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, η προαναφερόμενοι δράστες διέπραξαν δεκαεννέα  ληστείες.

Οι ληστείες αυτές είχαν ως κύριο χαρακτηριστικό την είσοδο δύο ή τριών ατόμων, με κουκούλες και πιστόλια ή μαχαίρια, σε μονοκατοικίες όπου διέμεναν ηλικιωμένα άτομα. Με την απειλή όπλων ή πολλές φορές με χτυπήματα σε βάρος των παθόντων, αφαιρούσαν χρήματα και χρυσαφικά.

Σε πολλές περιπτώσεις πριν την αποχώρησή τους, αφαιρούσαν τα κινητά τηλέφωνα των παθόντων ή έκοβαν το καλώδιο της τηλεφωνικής συσκευής.

Ειδικότερα :

-Την 13-07-2011, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, εισήλθαν σε μονοκατοικία όπου διαμένει ζευγάρι ημεδαπών, ηλικίας 67 και 68 ετών, και αφού τους ξύπνησαν, με την απειλή πιστολιών και μαχαιριών, αφαίρεσαν χρυσαφικά αξίας 3000 ευρώ.

-Την 12-07-2011, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, φορώντας κουκούλες Full - Face , εισήλθαν σε οικία, όπου διαμένει μόνη της 77χρονη ημεδαπή και με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ και χρυσαφικά μικρής αξίας.

-Την 03-07-2011 κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισήλθαν σε οικία όπου διαμένει 54χρονη ημεδαπή και με απειλή μαχαιριού ασκώντας της βία αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

-Την 09-06-2011 κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισήλθαν σε οικία όπου διαμένουν δύο (2) ημεδαπές, ηλικίας 58 και 56 ετών, και με την απειλή μαχαιριών, προκαλώντας τραύματα με μαχαίρι στο πρόσωπο της 56χρονης ημεδαπής, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ και τα σκουλαρίκια που φορούσε αξίας 100 ευρώ.

-Την 06-06-2011 κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του εισήλθε σε οικία όπου διαμένει 79χρονη ημεδαπή και με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 700 ευρώ.

-Την 14-05-2011 κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισήλθαν σε οικία όπου διαμένει ζευγάρι ηλικιωμένων, ηλικίας 90 και 87 ετών, και με την απειλή μαχαιριών αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ.

-Την 29-04-2011, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, φορώντας κουκούλες Full - Face , εισήλθαν σε οικία, όπου διαμένει 60χρονος ημεδαπός και με την απειλή κατσαβιδιού, ασκώντας του βία, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 5500 ευρώ και ένα πορτοφόλι.

-Την 27-04-2011, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, φορώντας κουκούλα Full - Face , εισήλθε σε οικία, όπου διαμένει μόνη της 83χρονη ημεδαπή και αφού τη χτύπησε στο κεφάλι με το όπλο που κρατούσε, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 1200 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 300.000 ευρώ.

-Την 16-04-2011, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισήλθαν σε οικία όπου διαμένει 78χρονη ημεδαπή και με την απειλή μεταλλικού αντικειμένου αφαίρεσαν χρυσαφικά αξίας 200 ευρώ και το κινητό της τηλέφωνο.

-Την 07-04-2011, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισήλθαν σε οικία όπου διαμένει ζευγάρι ηλικιωμένων, ηλικίας 84 και 82 ετών, και με την απειλή πιστολιών και μαχαιριών αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 880 ευρώ, χρυσαφικά αξίας 300 ευρώ και διάφορα άλλα αντικείμενα αξίας 2.000 ευρώ. Για τη ληστεία αυτή συνελήφθη ως ένας από τους δράστες ο 38χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας ο οποίος και προφυλακίστηκε.

-Την 29-03-2011, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισήλθαν σε οικία όπου διαμένει 71χρονη ημεδαπή και με την απειλή μαχαιριών αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ.

-Την 22-12-2010, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισήλθαν σε οικία όπου διαμένει ζευγάρι ηλικιωμένων, ηλικίας 57 και 55 ετών, και με την απειλή μαχαιριού και πιστολιού, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, χρυσαφικά αξίας 10.000 ευρώ και δύο (2) κινητά τηλέφωνα αξίας 800 ευρώ.

-Την 20-12-2010, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισήλθαν σε οικία όπου διαμένει 78χρονη ημεδαπή και με την απειλή μαχαιριού, τη χτύπησαν στο κεφάλι με αντικείμενο, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, χρυσαφικά αξίας 5.000 ευρώ και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

-Την 13-12-2010, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισήλθαν σε οικία όπου διαμένει 85χρονη ημεδαπή και με την απειλή μαχαιριών, τη χτύπησαν στο κεφάλι με αντικείμενο, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ, χρυσαφικά που φορούσε αξίας 500 ευρώ.

-Την 04-12-2010, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισήλθαν σε οικία όπου διαμένει 87χρονη ημεδαπή και με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού, κάλυψαν το πρόσωπό της με κουβέρτα και αφαίρεσαν χρυσαφικά που φορούσε αξίας 200 ευρώ.

-Το χρονικό διάστημα από 06-07-2011 έως 10-07-2011, εισήλθαν σε οικία 53χρονης ημεδαπής, ενώ απουσίαζε και αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές και ενδύματα συνολικής αξίας 22.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 10.000 ευρώ.

-Το χρονικό διάστημα από 04-07-2011 έως 09-07-2011, εισήλθαν σε οικία 45χρονης ημεδαπής, ενώ απουσίαζε και αφαίρεσαν χρυσαφικά αξίας 9.000 ευρώ και μία τηλεόραση.

lhsteies_eksyxniash_28-7-2011-Την 30-05-2011, εισήλθαν σε οικία όπου διαμένει 62χρονος ημεδαπός, ενώ απουσίαζε και αφαίρεσαν ένα κρητικό μαχαίρι, ένα στρατιωτικό ξίφος, ηλεκτρονικές συσκευές συνολικής αξίας 2300 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και χρυσαφικά άγνωστης αξίας.

-Την 25-05-2011, εισήλθαν σε οικία όπου διαμένει 62χρονη ημεδαπή, ενώ απουσίαζε και αφαίρεσαν μία τηλεόραση και ένα κινητό τηλέφωνο συνολικής αξίας 650 ευρώ.

Σε έρευνες που έγιναν, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, στην οικία του αλλοδαπού υπηκόου Ρουμανίας, στο ενεχυροδανειστήριο και σε δύο κατοικίες του ιδιοκτήτη του ενεχυροδανειστηρίου, στην οικία του 38χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας που έχει προφυλακιστεί και στην οικία του 40χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ένα (1) πιστόλι με ενσωματωμένο γεμιστήρα και επτά (7) σφαίρες
  • Ένα (1) πιστόλι με ενσωματωμένο γεμιστήρα και επτά (4) σφαίρες
  • Ένα (1) αεροβόλο πιστόλι με ενσωματωμένο γεμιστήρα,
  • Ένα (1) πιστόλι απομίμηση,
  • Ένα (1) περίστροφο απομίμηση,
  • Ένα (1) στιλέτο, ένας (1) σουγιάς, ένα (1) ξύλινο ρόπαλο,
  • Ένα (1) ζευγάρι κιάλια,
  • Τέσσερις (4) φακούς,
  • Ένα (1) ξίφος Αξιωματικού της Αεροπορίας με χρυσή λαβή σε θήκη,
  • Χρηματικό ποσό 2.047 ευρώ, 615 δολάρια Αμερικής, δύο (2) εικοσάφραγγα Γαλλίας, έξι (6) κέρματα νομισμάτων διαφόρων χωρών,
  • Πλήθος κοσμημάτων (αλυσίδες, σταυρούς, μενταγιόν, δακτυλίδια, βέρες, σκουλαρίκια, βραχιόλια, χειροπέδες, καρφίτσες, μανικετόκουμπα) μεγάλης χρηματικής αξίας,
  • Είκοσι οκτώ (28) χρυσές λίρες Αγγλίας,
  • Τριάντα τέσσερα (34) ρολόγια
  • Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • Δεκατέσσερα (28) κινητά τηλέφωνα και τέσσερις (11) κάρτες sim ,
  • Είκοσι ένα (21) βιβλιάρια διαφόρων τραπεζών,
  • Πέντε (5) κάρτες ανάληψης μετρητών διαφόρων τραπεζών, και μία (1) πιστωτική κάρτα,
  • Τρία (3) μπλοκ επιταγών με τα περισσότερα φύλλα συμπληρωμένα,
  • Έντεκα (11) επιταγές διαφόρων τραπεζών συνολικού χρηματικού ποσού 51.200 ευρώ,
  • Τέσσερα (4) μπλοκ δελτίων αποστολής – τιμολογίων αγοράς χρυσαφικών συνολικής χρηματικής αξίας 35.000 ευρώ,
  • Μία (1) σύμβαση μίσθωσης θυρίδας τράπεζας Πειραιώς,
  • Μία (1) είσπραξη – εγγύηση μισθώματος θυρίδας,
  • Είκοσι δύο (22) υπεύθυνες δηλώσεις διαφόρων ατόμων σχετικά με ενεχυριάσεις χρυσαφικών,
  • Ένα (1) τετράδιο με ιδιόχειρες σημειώσεις,
  • Τέσσερα (4) φύλλα δελτίου αποστολής – τιμολογίου, από τα οποία φαίνεται η μεταπώληση 3,5 κιλών χρυσαφικών στον 47χρονο ημεδαπό με αναγραφόμενη συνολική χρηματική αξία 18.500 ευρώ,
  • Τριάντα εννέα (39) ιδιόχειρα σημειώματα με χρηματικά ποσά (σύνολο 3.585 ευρώ) και ποσότητες γραμμαρίων χρυσαφικών (σύνολο 120,4 γραμμαρίων),
  • Πλήθος αποδείξεων συναλλαγής διαφόρων τραπεζών συνολικού χρηματικού ποσού 127.000 ευρώ,
  • Ένα (1) φορητό ασύρματο,
  • Τρεις (3) φωτογραφικές μηχανές,
  • Μία (1) ψηφιακή φωτογραφική κορνίζα,
  • Μία (1) ηλεκτρονική παιχνιδομηχανή ( NINTEDO) ,
  • Μία (1) βιντεοκάμερα,
  • Ένα (1) ηλεκτρονικό πιεσόμετρο,
  • Τρεις (3) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  • Δύο (2) συσκευές usb,
  • Δύο (2) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι,
  • Ένα (1) GPS ,
  • Ένα (1) i-Pod,
  • Μία (1) τηλεόραση,
  • Ένα (1) ραδιοκασετόφωνο αυτοκινήτου,
  • Τέσσερις (4) τηλεοράσεις,
  • Κλειδιά οικιών.
  • Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων (σκύλα, κατσαβίδια, ψαλίδι μετάλλων κάβουρας και διάφορα κλειδιά), καθώς και είδη μεταμφίεσης

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, από τις μέχρι τώρα εξιχνιασθείσες ληστείες και κλοπές, αφαίρεσαν συνολικά:

Από την περιοχή του Βόλου

  • Το χρηματικό ποσό των 27.730 ευρώ περίπου και δύο (2) γραμμάτια προθεσμιακής κατάθεσης αξίας 640.000 ευρώ
  • Χρυσαφικά αξίας 160.000 ευρώ περίπου

Από την περιοχή της Λάρισας

  • Το χρηματικό ποσό των 16.550 ευρώ περίπου
  • Χρυσαφικά αξίας 400.000 ευρώ περίπου και
  • Διάφορα αντικείμενα (ηλεκτρικές - ηλεκτρονικές συσκευές και ενδύματα) αξίας 30.000 ευρώ περίπου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Από τις Υπηρεσίες της Ασφάλειας, ερευνάται η συμμετοχή τους σε άλλες ληστείες ή ανθρωποκτονίες, καθώς και άλλα αδικήματα." 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-7-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις