Logo

Πέθανε ο “πατέρας” του Ροζ Πάνθηρα



 
 

pink_panther_directdied_16-12-2010Ο Μπλέικ Έντουαρντς  (Blake Edwards), βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης πολλών Χολιγουντιανών ταινιών, άφησε την τελευταία του πνοή την Πέμπτη το πρωί, από επιπλοκές λόγω πνευμονίας, σε ηλικία 88 ετών.

Ο Έντουαρντς έγινε ευρέως γνωστός με τη δουλειά του στις κλασσικές ταινίες “Ο Ροζ Πάνθηρας” (“Pink Panther”) και “Πρόγευμα στο Τύφαννις” (“Breakfast At Tifanny’s”), ενώ πέρα από τη σκηνοθετική του ιδιότητα, δοκίμασε με επιτυχία τις δυνατότητές του στη συγγραφή και στην παραγωγή αρκετών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει στο παρελθόν, σχετικά με το έργο του στην κωμωδία, ο Έντουαρντς είχε δηλώσει: «Δεν θα γινόταν να ανταπεξέλθω στις δυσκολίες της ζωής αν δεν μπορούσα να τις δω με κωμικό τρόπο».

 

Ο Μπλέικ Έντουαρντς γεννήθηκε στην Οκλαχόμα το 1922, αλλά μετακόμισε με την οικογένειά του στο Λος Άντζελες σε ηλικία τριών ετών, γεγονός που τον οδήγησε στο να αναπτύξει τη μεγάλη του αγάπη για τον κινηματογράφο.

 

Το 1969 παντρεύτηκε την διάσημη Βρετανίδα ηθοποιό Julie Andrews, ενώ στην πορεία του έγγαμου βίου του, το ζευγάρι υιοθέτησε 2 ορφανά κοριτσάκια  από το Βιετνάμ, την Έιμυ Λι και την Τζοάνα Λυν. Ο Έντουαρντς είχε δύο ακόμα παιδιά, την Τζένιφερ και τον Τζέφρυ, από τον πρώτο του γάμο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-12-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις