Logo

Βγάλε κι εσύ ένα Κυριακάτικο φύλλο την ... Παρασκευή. Μπορείς !



 
 

eleftherotypia_17-12-2010Μπροστά στα μάτια των αναγνωστών μαίνεται πλέον ο πόλεμος των εκδοτών εν μέσω της οικονομικής κρίσης που πλήττει και το χώρο του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου. 

Αφορμή για τη μετάθεση στο προσκήνιο της εμπόλεμης ατμόσφαιρας- η οποία εδώ και καιρό βυσσοδομούσε παρασκηνιακά- αποτέλεσαν η 48ωρη απεργία που προκηρύχθηκε από την ΕΣΗΕΑ για σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο καθώς και το θέμα της υπογραφής νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας(ΣΣΕ).

Την πολεμική «παντιέρα» ανέμισε η εκδότρια της Ελευθεροτυπίας Μάνια Τεγοπούλου δημοσιεύοντας στην πρώτη σελίδα της διαδικτυακής έκδοσης της εφημερίδας όσα εκτυλίχθηκαν στο παρασκήνιο κατά τις προηγούμενες ημέρες.

Η Ελευθεροτυπία χαρακτηρίζει ως «απεργία – φιάσκο» την 48ωρη κινητοποίηση και κάνει λόγο για «δυσώδες παρασκήνιο διαπλοκής στις σχέσεις μερίδας εκδοτών και συνδικαλιστών του χώρου, σε βάρος της πραγματικής ενημέρωσης του Έλληνα πολίτη».

Οι εργαζόμενοι στην Ελευθεροτυπία πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση και αποφάσισαν να δουλέψουν  κανονικά για να εκδοθεί η εφημερίδα τόσο το Σάββατο , όσο και την Κυριακή. Επιπλέον με το ψήφισμά τους οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί και οι διοικητικοί υπάλληλοι της εφημερίδας καταγγέλλουν :

την απεργοσπαστική λογική των διευθύνσεων των περισσότερων εφημερίδων, που έσπευσαν να ετοιμάσουν απεργοσπαστικά κυριακάτικα φυλλα για να κυκλοφορήσουν την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, με μπαγιάτικες ειδήσεις, κοροϊδεύοντας το αναγνωστικό τους κοινό, αλλά και

εκμεταλλευόμενοι παράνομα τη δουλειά συναδέλφων

τα σωματεία που επέδειξαν ανοχή σε αυτή την τακτική, υπονομεύοντας και ακυρώνοντας στην πράξη την απεργία, που τα ίδια είχαν εξαγγείλει

Η πληροφορία ότι ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος είπε στη Μάνια Τεγοπούλου τη φράση : «Βγάλε κι εσύ ένα Κυριακάτικο φύλλο την Παρασκευή. Μπορείς», ελέγχεται ως ανακριβής…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-12-2010  από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις