Logo

«Ουδείς καταχραστής απαλλάσσεται», υποστηρίζει ο Χαρ. Αθανασίου



 
 

athanasiou 14-6-2014Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, επιχείρησε να διασκεδάσει τις δυσμενείς εντυπώσεις που έχουν προκαλέσει...

 

για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης στον τομέα της πάταξης της διαφθοράς ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων και καταγγελίες του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Τζαβάρα, για τροποποιήσεις νόμων που οδηγούν στην ευνοϊκή ποινική μεταχείριση ή ακόμα και στην απαλλαγή καταχραστών του δημοσίου χρήματος.

H  Ένωση Εισαγγελέων  με ανακοίνωσή της υπογράμμιζε, ότι οι πρόσφατες τροποποιήσεις βασικών ποινικών νόμων από το υπουργείο Δικαιοσύνης δημιουργούν την υποψία ότι δεν εξυπηρετούν την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.  

Επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Τζαβάρας μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ζήτησε την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, προκειμένου να διερευνηθεί ποιοι ωφελούνται από την κατάργηση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου. 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι: «Σταθερή και αμετακίνητη βούληση της κυβέρνησης είναι η δραστική και ως εκ τούτου αποτελεσματική αντιμετώπιση της διαφθοράς σε όλο το φάσμα του Δημόσιου τομέα.

Αυτό αποδεικνύεται από το μέχρι τώρα νομοθετικό έργο της (κακουργηματοποιήθηκε η δωροδοκία - παθητική και ενεργητική - των πολιτικών αξιωματούχων και των δικαστικών λειτουργών και αυστηροποιήθηκε αυτή των υπαλλήλων κ.ά. βλ. ν. 4254/2014).

Με τις πρόσφατες και (οψίμως!) σχολιαζόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης, ουδείς υπάλληλος (Πρόεδρος, διευθύνων Σύμβουλος, μέλος Δ.Σ. κ.λπ.), που υπηρετεί όχι μόνο στο Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α., αλλά και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, που ιδρύθηκαν από το Δημόσιο (Ο.Τ.Ε. -υπόθεση SIEMENS-, Δ.Ε.Η., Ναυπηγεία κ.λπ.) απαλλάσσεται ή θα τύχει οποιασδήποτε ευνοϊκότερης ποινικής μεταχείρισης».

Ακόμη ανέφερε ότι: «Συνεπώς, ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να βρουν, πίσω από τις εν λόγω ρυθμίσεις, οποιαδήποτε σκοπιμότητα. Αν έχουν υπόψη τους οποιαδήποτε περίπτωση που μπορεί να τύχει ευνοϊκότερης αντιμετώπισης από τις εν λόγω ρυθμίσεις, ας την αναφέρουν δημοσίως, για να τύχουν ανάλογης απαντήσεως.»

Καταλήγοντας ο υπουργός Δικαιοσύνης καλεί όσους έχουν υπόψη τους οποιαδήποτε περίπτωση που μπορεί να τύχει ευνοϊκότερης αντιμετώπισης να την αναφέρουν δημοσίως, «για να τύχουν ανάλογης απαντήσεως».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-6-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Καταγγελίες του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κ. Τζαβάρα κατά του υπουργού Δικαιοσύνης [βίντεο]


Τελευταίες Ειδήσεις