Logo

Σε τρεις ομάδες απολογούνται οι 14 συλληφθέντες του πλοίου της ηρωίνης «Noor One»



 
 

noor one 23-6-2014Στον ανακριτή Πειραιά θα απολογηθούν την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη σε τρεις ομάδες οι 14 συλληφθέντες για την...

υπόθεση εντοπισμού, σε αποθήκη στο Κορωπί, της δεύτερης μεγάλης ποσότητας ηρωίνης (986 κιλά και 600 γραμμάρια) που μεταφέρθηκε με το πλοίο «NOOR ONE».

Η υπόθεση συνδέεται  με την υπόθεση της άλλης μεγάλης ποσότητας ηρωίνης (ενός τόνου, 133 κιλών και 420 γραμμαρίων) που είχε μεταφερθεί με το ίδιο πλοίο και η οποία  είχε εντοπιστεί και κατασχεθεί, στις 12 Ιουνίου 2014, σε διαφορετική αποθήκη στην ίδια περιοχή και σε έπαυλη στη Φιλοθέη.

Συγκεκριμένα θα απολογηθούν στον ανακριτή:

*αύριο Τρίτη ορισμένα από τα μέλη του πληρώματος του πλοίου «NOOR ONE» που μετέφερε την ηρωίνη στην Ελλάδα,

*την Τετάρτη ο 32χρονος Έλληνας μαζί με τον 47χρονο Ιρανό υπήκοο που φέρεται να έχει ρόλο "κλειδί" στην υπόθεση και,

*την Πέμπτη η 53χρονη Ελληνίδα, που φέρεται ως η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Επίσης, έχει σχηματισθεί ξεχωριστή δικογραφία για λαθρεμπορία καυσίμων για κάποιους από τους συλληφθέντες καθώς στο πλοίο βρέθηκαν 18 τόνοι καυσίμου χωρίς παραστατικά.

Υπενθυμίζεται, ότι για την υπόθεση του εντοπισμού ποσότητας άνω του ενός τόνου ηρωίνης έχουν προφυλακιστεί εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων ο 40χρονος εφοπλιστής, Ευθύμης Γιαννουσάκης, η πρώην σύζυγός του και ο σύντροφός της, πέντε Τούρκοι υπήκοοι και ένας Αλβανός. 

Η συνολική ποσότητα ηρωίνης των δύο τόνων και εκατόν είκοσι κιλών (2,120 kgr) που αποτελεί τη μεγαλύτερη που έχει βρεθεί ποτέ σε ευρωπαϊκό έδαφος, μεταφέρθηκε στη χώρα μας με το δεξαμενόπλοιο «NOOR ONE» με σημαία Τόγκο που βρίσκεται στη Βλήχα Ελευσίνας.

Τη Δευτέρα, άνδρες της ασφάλειας του λιμενικού, παρουσία δύο συλληφθέντων μελών του πληρώματος, πραγματοποίησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδελεχή έρευνα στο πλοίο πριν ξεκινήσει, πιθανότατα αύριο Τρίτη, η απάντληση των 18 τόνων λαθραίων καυσίμων που μετέφερε παράνομα χωρίς παραστατικά.

Αστυνομικές πηγές τόνιζαν ότι ο τρόπος απόκρυψης της συνολικής ποσότητας ηρωίνης των δύο τόνων και 120 κιλών στο δεξαμενόπλοιο, ήταν τόσο μελετημένος και καλά σχεδιασμένος, που ο εντοπισμός της δεν ήταν εύκολος, ούτε από τα ειδικά σκυλιά της υπηρεσίας.

Η ομολογία του Ιρανού "φύλακα" της ηρωίνης

Ρόλο "κλειδί" στη σπείρα φέρεται όιτ είχε ο 47χρονος Ιρανός, ο οποίος είναι και ο μοναδικός που κατέθεσε  στην ασφάλεια του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά, υποστηρίζοντας ότι το δεξαμενόπλοιο παρέλαβε την ηρωίνη από διεθνή ύδατα μεταξύ του Πακιστάν και του Ομάν από πλοιάριο τροφοδοσίας από το οποίο επιβιβάστηκε ο ίδιος ως συνοδός φύλακας της ηρωίνης.

Για τον ρόλο του αυτό ο ίδιος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι θα λαμβανε το ποσό των 50.000.000 Ριάλ (ιρανικά νομίσματα).

Το πλοίο, που έφερε τα ναρκωτικά στην Ελλάδα, φέρεται να βρισκόταν -στα τέλη Απριλίου- στο λιμάνι Σάρζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και στις αρχές Μαΐου να είχε αποπλεύσει σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά του Ομάν, όπου λάντζα τού φόρτωσε το «εμπόρευμα».

Στη συνέχεια, ο καπετάνιος του «NOOR ONE», δήλωσε μηχανική βλάβη και στις 7 Ιουνίου έφτασε στο λιμάνι της Ελευσίνας με το αιτιολογικό της επισκευής. Γι αυτό, άλλωστε, βρισκόταν στη περιοχή της Βλήχας, κοντά σε ναυπηγείο.

Η ηρωίνη στη συνέχεια σταδιακά, σε διαφορετικές ημερομηνίες και πάντα βραδινές ώρες, μεταφέρθηκε από την Ελευσίνα με οχήματα και φορτηγό στις δύο αποθήκες στο Κορωπί καθώς και στην έπαυλη στη Φιλοθέη.

Η ηρωίνη που τοποθετήθηκε στο φορτηγό όχημα είχε κρυφτεί κάτω από καύσιμη ύλη (πέλετ) προκειμένου να αποφευχθεί ο εντοπισμός της  σε τυχαίο έλεγχο. 

Αξιωματικοί του Λιμενικού τόνιζαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι όλα δείχνουν πως βρέθηκε στο σύνολό της η ποσότητα της ηρωίνης που μεταφέρθηκε με το συγκεκριμένο πλοίο, ωστόσο εκτιμάται ότι υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα και για το λόγο αυτό η έρευνα συνεχίζεται. 

Ανάμεσα στους 14 συλληφθέντες είναι μια 53χρονη γυναίκα από την Αργυρούπολη, η οποία φέρεται ως εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας και ένας 32χρονος και αυτός από την Αργυρούπολη, που σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχει βοηθήσει στην εκφόρτωση της ηρωίνης και στη μεταφορά της στην έπαυλη στη Φιλοθέη.

Επίσης στους συλληφθέντες περιλαμβάνεται και ένας Τούρκος υπήκοος με Βελγικό διαβατήριο, ενώ το πλήρωμα του «NOOR ONE» ήταν δεκαμελές και όλοι Ινδοί υπήκοοι.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο 42χρονος πλοίαρχος του πλοίου φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προσπάθησε να παραλάβει στις 22/06 το φορτηγό όχημα με το οποίο είχε γίνει η μεταφορά τη ηρωίνης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-6-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Καρτέλ ηρωίνης: Εμπλέκονται 52χρονος εφοπλιστής και ποδοσφαιρικός παράγοντας

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι 14 κατηγορούμενοι για τα 986 κιλά ηρωίνης


Τελευταίες Ειδήσεις