Logo

Τί είπαν στις απολογίες τους οι συλληφθέντες για το καράβι με την ηρωίνη



 
 

noor one 23-6-2014Aρνήθηκαν κάθε ανάμιξη στην υπόθεση μεταφοράς των δύο τόνων ηρωίνης, τα μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου «NOOR ONE»...

όλοι τους Ινδοί υπήκοοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία τους στον 3ο τακτικό ανακριτή Πειραιά, οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν για το φορτίο της ηρωίνης και ότι το πλοίο ερχόταν στην Ελλάδα αποκλειστικά για επισκευαστικές εργασίες.

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν έξι από τους συνεληφθέντες κατά τον εντοπισμό της δεύτερης μεγάλης ποσότητας ηρωίνης, σε αποθήκη στο Κορωπί, συνολικού βάρους 986 κιλών και 600 γραμμαρίων, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Συνολικά συνελήφθησαν 14 άτομα - δέκα μέλη του πληρώματος, ένας Τούρκος υπήκοος με βελγικό διαβατήριο, ένας 47χρονος Ιρανός που φέρεται να έχει κομβικό ρόλο στην υπόθεση και δύο Έλληνες, ένας 32χρονος και μια 53χρονη η οποία φέρεται ως η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

O 47χρονος Ιρανός, ο οποίος θα απολογηθεί αύριο το μεσημέρι, είναι ο μόνος μέχρι στιγμής που ζήτησε να παρασταθεί με δικηγόρο στην ανάκριση, σε αντίθεση με τους έξι Ινδούς, που φέρονται να αρνήθηκαν την εκπροσώπησή τους από συνήγορο υπεράσπισης.

Ο 47χρονος φέρεται να έχει δηλώσει ότι επιβιβάστηκε στο δεξαμενόπλοιο σε διεθνή ύδατα μεταξύ του Πακιστάν και του Ομάν, από πλοιάριο τροφοδοσίας που μετέφερε την ηρωίνη. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είχε αναλάβει το ρόλο φύλακα του φορτίου, έναντι αμοιβής 50.000.000 ιρανικών ριάλ (περίπου 1,4 εκ. ευρώ).

Το NOOR ONE, που έφερε τα ναρκωτικά στην Ελλάδα, φέρεται να βρισκόταν -στα τέλη Απριλίου- στο λιμάνι Σάρζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και στις αρχές Μαΐου να είχε αποπλεύσει σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά του Ομάν, όπου λάντζα τού φόρτωσε το «εμπόρευμα».

Αύριο, αναμένεται να απολογηθεί και ο 32χρονος Έλληνας, ενώ την Πέμπτη, η 53χρονη Ελληνίδα με τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος.

Εναντίον των συλληφθέντων έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, ενώ έχει σχηματισθεί ξεχωριστή δικογραφία για λαθρεμπορία καυσίμων για κάποιους από τους συλληφθέντες, καθώς στο πλοίο βρέθηκαν 18 τόνοι καυσίμου χωρίς παραστατικά.

Προφυλακίστηκαν οι τέσσερις

Aπό τους έξι κατηγορουμένους που οδηγήθηκαν στον ανακριτή, οι τέσσερις απολογήθηκαν και κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα. Ανάμεσα στους πρφυλακισθέντες, είναι και ο μηχανικός του δεξαμενόπλοιου.

Οι δύο τελευταίοι από τους έξι, δεν πρόλαβαν να απολογηθούν και θα μεταφερθούν εκ νέου την Τετάρτη στα δικαστήρια του Πειραιά.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-6-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Τα μέλη του καρτέλ της ηρωίνης στα δικαστήρια του Πειραιά [φωτο]


Τελευταίες Ειδήσεις