Logo

Οι κρατούμενοι στο Μεξικό δραπετεύουν μαζικά και χωρίς....ελικόπτερο



 
 

drapetes_18-12-2010Οι κρατούμενοι στο Μεξικό φεύγουν μαζικά και  από την κύρια είσοδο των υπερκορεσμένων φυλακών της χώρας και χωρίς να διαθέτουν...πτητικά μέσα όπως οι  Βασίλης  Παλαιοκώστας και Αλκετ  Ριζάι που δραπέτευσαν  δύο φορές με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό. 

Παρά το γεγονός ότι οι δραπέτες έφυγαν πεζή, συναγερμός έχει σημάνει για τις μεξικανικές  αρχές μετά την μαζική απόδραση κρατουμένων – άνω των 140 ατόμων – από φυλακή, που βρίσκεται στα σύνορα του Μεξικού με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις δύο βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σε κοντινές πόλεις λίγες ώρες μετά.

Η μεξικανική αστυνομία δεν διευκρίνισε αν υπάρχουν ενδείξεις από τις οποίες να προκύπτει ότι τα δύο περιστατικά σχετίζονται μεταξύ τους. Ωστόσο, από μόνη της, ως γεγονός,  η απόδραση τόσων κρατουμένων αποτελεί πλήγμα για την κυβέρνηση του Μεξικού ιδιαίτερα αν  είναι βάσιμη η πληροφορία ότι οι περισσότεροι από τους δραπέτες είναι κατάδικοι για εμπορία ναρκωτικών.

Κι αυτό διότι το τελευταίο διάστημα η μεξικανική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει εκστρατεία κατά των καρτέλ ναρκωτικών στο πλαίσιο της οποίας έχουν γίνει μαζικές  συλλήψεις και φυλακίσεις εκατοντάδων  ατόμων. Όμως, το χτύπημα στο οργανωμένο έγκλημα των καρτέλ ναρκωτικών ανέδειξε τα προβλήματα του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας το οποίο, σύμφωνα με ορισμένα μέσα ενημέρωσης, αγωνίζεται να  αντεπεξέλθει στα προβλήματα που προκαλεί η απότομη αύξηση του πληθυσμού των φυλακών.

Η προσπάθεια του μεξικανικού σωφρονιστικού συστήματος, βεβαίως, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένη, τόσο λόγω της συγκεκριμένης απόδρασης όσο και λόγω του γεγονότος ότι  πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα μαζικής φυγής κρατουμένων από σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας  μέσα σε διάστημα ενός  τριμήνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κρατούμενοι απέδρασαν τις πρωινές ώρες της Παρασκευής από φυλακή στα προάστια της πόλης Nuevo Laredo, η οποία βρίσκεται κοντά στα μεξικανικά σύνορα με την Πολιτεία Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών .

Οι δραπέτες κατά μία εκδοχή είναι 148, ενώ άλλα διεθνή πρακτορεία κάνουν λόγο για 200 άτομα που το έσκασαν σαν… κύριοι βγαίνοντας από την κεντρική είσοδο των φυλακών!

Μερικές ώρες μετά τη μαζική απόδραση σημειώθηκαν δύο βομβιστικές επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα : Η πρώτη σημειώθηκε έξω από αστυνομικό σταθμό κοντά στο Μόντερέι και η δεύτερη λίγο βορειότερα στην πόλη Ζούαζούα κατά την οποία, μάλιστα, τραυματίστηκαν δύο άτομα.

Η εν λόγω φυλακή είναι ένα από τα λιγότερο ασφαλή σωφρονιστικά καταστήματα του Μεξικού στο οποίο πολύ συχνά καταγράφονται βίαια επεισόδια που έχουν ως αφορμή το εμπόριο ναρκωτικών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-12-2010 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις