Logo

Καταπράσινο... το "μπαλκόνι του Ταϋγέτου" !



 
 

xasisofitia_18-12-2010Προφανώς, όταν ο βασιλιάς της Σπάρτης Λεωνίδας έλεγε στους Πέρσες το περίφημο “Μολών Λαβέ”, δεν είχε στο μυαλό του την υπεράσπιση … χασισοφυτειών.

Από τότε, βεβαίως, έχουν περάσει κάποιες χιλιάδες χρόνια. Οι “300” έγιναν αμερικάνικη ταινία δράσης, βασισμένη μάλιστα στο ομώνυμο κόμικ του Φράνκ Μίλερ.

Άλλοι καιροί λοιπόν και άλλα ήθη…

Το Γεωργίτσι, γνωστό και ως “μπαλκόνι του Ταϋγέτου” απέχει 29 χιλιόμετρα από τη Σπάρτη και είναι ένα καταπράσινο χωριό.

Στα περίχωρά του υπάρχουν έλατα, καστανιές και πλατάνια, η ύπαρξη των οποίων οφείλεται στη μεγάλη ποσότητα νερού της περιοχής.

Τουλάχιστον αυτό γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Γιατί από το δελτίο τύπου, που εξέδωσε σήμερα Σάββατο η Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, πληροφορηθήκαμε ότι στη δασική περιοχή “Βρυσιώτικο” του Δημοτικού Διαμερίσματος Γεωργιτσίου βρέθηκε και κατασχέθηκε, φυτεία κάνναβης με πεντακόσια δέκα (510) δενδρύλλια !

Καλλιεργητές ήταν δυο αδέλφια ημεδαποί 35 και 37 ετών, από την Καλαμάτα, οι οποίοι στην παραπάνω περιοχή και σε κοίλωμα είχαν αποκρύψει εξήντα δυο (62) κιλά χασίς.

Στην έρευνα που διενήργησαν οι αστυνομικοί στα σπίτια των δραστών βρέθηκαν ένα πιστόλι, ένα στιλέτο, ένα μαχαίρι – “πεταλούδα”, εβδομήντα δύο κροτίδες και μία ζυγαριά ακριβείας.

Οι δράστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-12-2010 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις