Logo

Νέα επικίνδυνη μόδα στη Μ. Βρετανία: Πίνουν «αέριο γέλιου» [φωτο]



 
 

aerio geliou 9-8-2014Μία νέα τρέλα κυριαρχεί στους  δρόμους της Βρετανίας, με τους νέους να πίνουν μαζικά υποξείδιο του αζώτου, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»...

προκειμένου να «ευθυμήσουν».

Μάλιστα, η επικίνδυνη αυτή μόδα έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που μπαλόνια με αυτό το ήπιο αναισθητικό πωλούνται στους πιο trendy δρόμους του Λονδίνου.

Έχοντας αποκτήσει τη φήμη του «κρακ των χίπηδων» το αέριο γέλιου, σύμφωνα με τους τακτικούς χρήστες του, προκαλεί την ίδια αίσθηση με μία γραμμή κοκαΐνης, με τη διαφορά ότι δεν είναι παράνομο. Είναι όμως το ίδιο επικίνδυνο;

Γενικά επικρατεί η αντίληψη ότι, σε αντίθεση με τα σκληρά ναρκωτικά, δεν έχει βλαβερές παρενέργειες, αφού δεν καπνίζεται και δεν είναι ενέσιμο, ενώ περισσότεροι από 460.000 άνθρωποι, ηλικίας 16 ετών έως 24 ετών, το χρησιμοποίησαν τακτικά το 2013, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 7,6 τοις εκατό αυτής της ηλικιακής ομάδας.

aerio2 geliou 9-8-2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ωστόσο, πίσω από τους αριθμούς αυτούς κρύβεται ένα ακόμη πιο συγκλονιστικό στατιστικό στοιχείο που έχει περάσει σχεδόν απαρατήρητο: Το υποξείδιο του αζώτου ευθύνεται για 17 θανάτους μεταξύ 2006 και 2012, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου King George στο Λονδίνο.

Το υποξείδιο του αζώτου διαλύεται στην κυκλοφορία του αίματος, μειώνοντας την ποσότητα του οξυγόνου που ρέει στον εγκέφαλο και άλλα ζωτικά όργανα. Αυτό μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες, προκαλώντας εγκεφαλικά επεισόδια, συσκότιση, επιληπτική κρίση και καρδιακή προσβολή.

Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος ασφυξίας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη του εγκεφάλου, ή θάνατο από ασφυξία. Ιατρικά γνωστή ως «υποξία», συμβαίνει όταν κάποιος σταματά την αναπνοή, ή αναπνέει πολύ αμυδρά για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του οργανισμού του σε οξυγόνο - συνήθως επειδή είναι σε κατάσταση μέθης από την κατασταλτική δράση του υποξειδίου του αζώτου.

Το πιο ανησυχητικό όμως, είναι ότι οι γιατροί λένε ότι δεν γνωρίζουν πόσο υποξείδιο του αζώτου χρειάζεται για να θέσει τους χρήστες σε σοβαρό κίνδυνο.

aerio3 geliou 9-8-2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακόμη και οι απλοί χρήστες μπορούν να αναπτύξουν σοβαρή ανεπάρκεια βιταμίνης Β, καθώς το υποξείδιο του αζώτου σταματάει την απορρόφηση της βιταμίνης. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη των νεύρων, οδηγώντας σε μούδιασμα στα δάχτυλα των χεριών, των ποδιών και άλλων άκρων και πόνους στις πληγείσες περιοχές.

Παρ 'όλα αυτά, το αέριο γέλιου, είναι ευρέως διαθέσιμο στο διαδίκτυο, καθώς και στο δρόμο. Ιστοσελίδες όπως το Amazon, το Gumtree και το eBay είναι γεμάτες με διαφημίσεις για εξοπλισμό για το υποξείδιο του αζώτου, ενώ αμέτρητοι υπαίθριοι αλλά και online πωλητές μπορούν να σας προμηθεύσουν το αέριο μέσα σε λίγα λεπτά.

Το πιο πρόσφατο θύμα του οξειδίου του αζώτου - που γνωρίζουμε - ήταν ο 21χρονος Τζόρνταν Γκάιζ από το Κίντερμινιστερ, επικεφαλής σεφ στο εστιατόριο La Charniere στο Μπεζιέ, της νότιας Γαλλίας.

Βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους και σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, πειραματιζόταν με το υποξείδιο του αζώτου και κατέρρευσε κατά τη διαδικασία της εισπνοής.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-8-2014 από directNEWS.gr πηγή: iefimerida.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις