Logo

Σε κάθειρξη 12,5 ετών καταδικάστηκε ο Γ. Δημητράκης



 
 

dimitrakis_23-12-2010Συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών και 6 μηνών επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στον γνωστό αναρχικό Γιάννη Δημητράκη.

Ο Δημητράκης κηρύχθηκε ένοχος, για τη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα επί της οδού Σόλωνος το 2006, για απλή συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του φύλακα της τράπεζας καθώς και για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας.

Στην απολογία του είχε υποστηρίξει μεταξύ των άλλων: «Στο δίλημμα αν θα ήμουν άβουλος θεατής ή ενεργός πολίτης επέλεξα να συμμετάσχω. Η ληστεία ήταν αντιπροσωπευτική λύση για τους ιδεολογικούς και υπαρξιακούς προβληματισμούς μου. Ήμουν, είμαι και θα είμαι αναρχικός. Στο τέλος θα νικήσουμε.»

Στον κατηγορούμενο δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά ενώ οι συνήγοροί του χαρακτήρισαν την ποινή “αναλογική που αντιστοιχεί στις κατηγορίες”.

Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου έγινε δεκτή από τους συμπαραστάτες του που βρίσκονταν στην αίθουσα, με συνθήματα και χειροκροτήματα ενώ η παρουσία των αστυνομικών ήταν διακριτική.

Σημειώνεται ότι στον πρώτο βαθμό ο Γ. Δημητράκης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-12-2010 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις