Logo

«Όχι» στην άδεια των προφυλακισμένων βουλευτών της Χ.Α. για την ψήφο εμπιστοσύνης



 
 

mixaloliakos 8-10-2014Απορρίφθηκε από την επόπτη εισαγγελέα των φυλακών, το αίτημα των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, να λάβουν έκτακτη άδεια, προκειμένου...

να παραβρεθούν στην Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Το αίτημα είχαν υποβάλει ο γενικός γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, καθώς και ο ανεξάρτητος πλέον Στάθης Μπούκουρας.

Ζητούσαν έκτακτη άδεια από τις φυλακές, για να παραβρεθούν στην τριήμερη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και να συμμετέχουν στην ψηφοφορία.

Το αίτημα των βουλευτών εξετάστηκε από την εισαγγελέα επόπτη των φυλακών Κορυδαλλού, Μαρία Τρουπή, η οποία και τάχθηκε κατά της μεταγωγής τους στην Βουλή και απέρριψε το αίτημά τους.

Μηνυτήρια αναφορά κατά της εισαγγελέα

Μετά τη γνωστοποίηση της απορριπτικής απόφασης, ο δικηγόρος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Νίκος Αντωνιάδης, δήλωσε ότι ο προφυλακισμένος γ.γ. της Χρυσής Αυγής, προτίθεται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά της εισαγγελέως.

Η δήλωση του κ. Αντωνιάδη έχει ως εξής:

«Ενεργώντας κατ´ εντολή του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής κ. Νίκου Μιχαλολιάκου, μετά το πρωτοφανές νομικό ατόπημα, την βάναυση παραβίαση του Συντάγματος και τον άνευ προηγουμένου ωμό ευτελισμό της Δημοκρατίας και την ολοκληρωτική απαξίωση της λαϊκής εντολής, που προκλήθηκαν από την τριτοκοσμική απόρριψη του αιτήματος των εκλεγμένων Βουλευτών του τρίτου κόμματος της Ελληνικής Βουλής να παραστούν στη Βουλή στην ύψιστης σημασίας για τη Δημοκρατία συζήτηση και ψήφο εμπιστοσύνης στη Κυβέρνηση, σας γνωστοποιηθώ ότι μου δόθηκε πάραυτα η εντολή για τη σύνταξη και υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά της Εισαγγελέως Μαρίας Τρουπή που ανέλαβε την ιστορική ευθύνη της ένα λόγω συνταγματικής εκτροπής, καθώς και των αυτονόητων ηθικών αυτουργών στην εγκληματική αυτή ενεργειά της, και της ταυτόχρονης προσφυγής του συνόλου των παρανόμως προφυλακισμένων στις Φυλακές Κορυδαλλού Βουλευτών στα αρμόδια Ελληνικά Πολιτικά Δικαστήρια και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Η συζήτηση στην Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης αρχίζει το απόγευμα της Τετάρτης στις 6:00 μ.μ. και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή το βράδυ.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-10-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις