Logo

Ποινική δίωξη κατ’ αγνώστων για τη Σέχτα Επαναστατών



 
 

secta-gioliasΠοινική δίωξη κατ' αγνώστων για την τρομοκρατική οργάνωση Σέχτα Επαναστατών, στην οποία αποδίδονται τέσσερις εγκληματικές ενέργειες...

μεταξύ αυτών και η δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια το καλοκαίρι του 2010, άσκησε την Τετάρτη η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη.

Η δίωξη, μετά τη συνένωση των σχετικών δικογραφιών, είναι για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, έκρηξη κατ' εξακολούθηση από κοινού τετελεσμένη και σε απόπειρα, διακεκριμένη κατοχή κατασκευή και χρήση πολυβόλων όπλων, χειροβομβίδων και εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων κατ' εξακολούθηση και από κοινού με συνθήκες ικανές να βλάψουν τη χώρα να εκφοβίσουν τον πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν θεμελιώδεις συνταγματικές πολιτικές και οικονομικές δομές.

Η δίωξη περιλαμβάνει επίσης και τα αδικήματα της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση των σκοπών της τρομοκρατικής οργάνωσης καθώς και διακεκριμένη κλοπή.

Η Σέχτα πρωτοεμφανίστηκε στις 3 Φεβρουαρίου του 2009 όταν τρία μέλη της γάζωσαν με δυο όπλα, ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών και ένα αυτόματο τύπου scorpion το αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού.

Την ευθύνη της ενέργειας είχε αναλάβει η οργάνωση με προκήρυξη που άφησαν στον τάφο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στις 17 Φεβρουαρίου του 2009 τέσσερις ένοπλοι γάζωσαν τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ALTER.

Στις 17 Ιουνίου του 2009 χτύπησαν μέσα στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο στα Πατήσια τον υπαρχιφύλακα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Νεκτάριο Σάββα, ο οποίος φρουρούσε μάρτυρα στην υπόθεση του ΕΛΑ.

Το τελευταίο χτύπημα της οργάνωσης ήταν στις 19 Ιουλίου του 2010 όταν δολοφόνησαν με είκοσι σφαίρες στην είσοδο του σπιτιού του το δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια.

Σχεδόν έναν μήνα αργότερα ανέλαβαν την ευθύνη της δολοφονίας με προκήρυξη ενώ για πρώτη φορά έστειλαν και φωτογραφία με τον οπλισμό της οργάνωσης.

Από τότε η "Σέχτα Επαναστατών" δεν έχει επανεμφανιστεί, ενώ μέχρι την άσκηση της ποινικής δίωξης η δικογραφία βρισκόταν στα συρτάρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Εφεξής, την έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης θα διενεργήσει τακτικός ανακριτής.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-10-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις