Logo

Εισαγγελέας δείχνει εδώλιο στο Θ. Τσουκάτο - Ζητά να δικαστεί για κακούργημα



 
 

tsoukatos 25-11-2014Ο εισαγγελέας Γαληνός Μπρης προτείνει την παραπομπή σε δίκη του άλλοτε ισχυρού άνδρα του ΠΑΣΟΚ, επί κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη...

Θεόδωρου Τσουκάτου.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά με πρότασή του για την υπόθεση της Siemens να δικαστεί ο Θεόδωρος Τσουκάτος για το κακούργημα της άμεσης συνέργειας σε παθητική δωροδοκία με την επιβαρυντική περίστασση του Ν1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου.

Στην πρόταση του κ. Μπρη προς το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας περιγράφονται οι διαδρομές της μίζας που ξεκίνησε από τα «μαύρα» ταμεία της μητρικής SIEMENS στη Γερμανία μέχρι τους τελικούς αποδέκτες στη χώρα μας, με στόχο τη διασφάλιση της σύμβασης 8002 με τον ΟΤΕ.

Η επίμαχη συμφωνία, σύμφωνα με τον εισαγγελέα ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο κατά τουλάχιστον 70 εκατομμύρια ευρώ.

Η μίζα αφορά δύο εμβάσματα συνολικού ύψους ενός εκατομμυρίου γερμανικών μάρκων, τα οποία  τον Δεκέμβριο του 1998 διακινήθηκαν από «ύποπτο» λογαριασμό σε τράπεζα της Αυστρία και εκτιμάται ότι κατέληξαν σε υπαλλήλους του ΟΤΕ. 

Αρχικά, τα εμβάσματα έφθασαν σε τραπεζικό λογαριασμό στην Ολλανδία με δικαιούχο τον επιχειρηματία Ηλία Πιταούλη.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα τα στοιχεία του λογαριασμού Πιταούλη, δόθηκαν στον ισχυρό άνδρα της SIEMENS Μιχάλη Χριστοφοράκο, από τον Θόδωρο Τσουκάτο, που με τη σειρά του τα πήρε από το στενό του φίλο, Στέλιο Βίο.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Μπρης αναφέρει ότι με τον Στέλιο Βίο  «ο Θ. Τσουκάτος και η σύζυγός του Πόπη Τσουκάτου διατηρούσαν στενές φιλικές σχέσεις καθώς την είχε βοηθήσει κατά τον προεκλογικό της αγώνα το 1996, όταν ήταν υποψήφια Βουλευτής της Α' εκλογικής περιφέρειας Αθηνών».

Το ποσό κατά τον εισαγγελέα μοιράστηκε σε μια σειρά από τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα με συνδικαιούχο τον κατηγορούμενο Γεώργιο Γενναίο.

Όπως επισημαίνει στην πρότασή του ο κ. Μπρης  ο κ. Γενναίος «απασχολείτο από το έτος 1997, ως προσωπικό γενικών καθηκόντων, στο γραφείο που διατηρούσε ο Θεόδωρος Τσουκάτος στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.»

Ο εισαγγελέας τονίζει ότι όλα τα χρήματα συγκεντρώθηκαν από τους δικαιούχους των λογαριασμών και «παραδόθηκαν από τους Στυλιανό Βίο και Γεώργιο Γενναίο στον Θεόδωρο Τσουκάτο και τελικά κατέληξαν σε στελέχη – υπαλλήλους της ΟΤΕ ΑΕ».

Ο εισαγγελέας, τέλος, προτείνει προς το Συμβούλιο Εφετών  την απαλλαγή των τριών παιδιών του ακόμη καταζητούμενου Χρήστου Καραβέλα, ενώ προτείνει την παραπομπή σε δίκη και της συζύγου του, Μάρθας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-11-2014 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις