Logo

Σκάνδαλο υποκλοπών: «Ο Κώστας Τσαλικίδης δεν αυτοκτόνησε»



 
 

TsalikidisΝα ανασυρθεί από το αρχείο της Εισαγγελίας η δικογραφία της “αυτοκτονίας” του τεχνικού στελέχους της Vodafone, Κώστα Τσαλικίδη, θα ζητήσουν τις ερχόμενες μέρες οι δικηγόροι της οικογένειας.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, την Τετάρτη το μεσημέρι, η ομάδα των δικηγόρων που έχει αναλάβει το χειρισμό της υπόθεσης, με επικεφαλής τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, υπογράμμισε ότι «η δίωξη που ασκήθηκε πρόσφατα, μετά το διάβημα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και τα διαβήματα της οικογένειας Τσαλικίδη, για την ανάσυρση της σχετικής δικογραφίας από το αρχείο, αποτελεί την τελευταία ευκαιρία να διαφυλαχθεί η αξιοπρέπεια κι αξιοπιστία της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης».

Εξάλλου, ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε ότι ο θάνατος του Τσαλικίδη στις 9-3-2005 επήλθε την επομένη σύσκεψης στη Vodafone και αφού λίγη ώρα νωρίτερα (σ.σ. τα ξημερώματα) ο Κώστας Τσαλικίδης είχε επικοινωνήσει δύο φορές με το Κέντρο της εταιρείας στον Κηφισσό.

Ακόμα υποστήριξε ότι στο διάστημα που μεσολάβησε από την αποκάλυψη των υποκλοπών στις 4.3.2005 μέχρι την ενημέρωση της κυβέρνησης στις 10.3.2005 ο τότε διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Γιώργος Κορωνιάς κατέστρεψε το «παρείσακτο λογισμικό», διότι, όπως δήλωσε ο ίδιος, «πήρε τη διευθυντική απόφαση λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης από πλευράς εθνικής ασφάλειας».

Τέλος ο κ. Κωνσταντόπουλος επισήμανε ότι, ενώ σύμφωνα με τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών Ιωάννη Διώτη, ο θάνατος του Κώστα Τσαλικίδη «συνδέεται αιτιωδώς με την αποκαλυφθείσα υπόθεση της παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνημάτων της Vodafone, δεν ερευνήθηκε ποτέ σε τι συνίσταται ο αιτιώδης αυτός σύνδεσμος».

Ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή

korwniasΘα πρέπει να σημειωθεί ότι στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος υποστήριξε πως η απόφαση του κ. Κορωνιά μετά από εντολή – για την καταστροφή του παράνομου λογισμικού – είχε σαν αποτέλεσμα να καταστεί τεχνικά αδύνατος ο εντοπισμός του αυτουργού της αξιόποινης πράξης.

Ο κ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε επίσης στις πολιτικές ευθύνες υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή αλλά και στις ευθύνες Εισαγγελικών λειτουργών και πρόσθεσε ότι ακόμα και η ΕΥΠ αρνιόταν να αποστείλει τα στοιχεία που είχε συλλέξει στην ΑΔΑΕ και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όταν ερευνούσαν το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Σκηνοθετημένος θάνατος

Τέλος, η δικηγόρος Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι ο αγώνας της οικογένειας του Κώστα Τσαλικίδη απέδειξε ότι επρόκειτο για δολοφονία και όχι για αυτοκτονία.

«Ο θάνατος Τσαλικίδη συμπίπτει χρονικά απόλυτα με την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών.

Η επίσημη ανακοίνωση εκ μέρους της Vodafone στις κρατικές αρχές αλλά και στην κυβέρνηση και την δικαιοσύνη γίνεται, αφού έχει αφενός καταστραφεί το αποδεικτικό υλικό με απόφαση της Vodafone και αφετέρου εξουδετερωθεί ο μάρτυρας, ο άνθρωπος δηλαδή ο οποίος λίγες μέρες πριν τον θάνατο του δήλωνε και έχει καταγραφεί στη δικογραφία ότι είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου να φύγει από τη Vodafone.

Η οικογένεια έχει κάνει έναν τεράστιο αγώνα σε πείσμα μίας πρωτοφανούς αρνήσεως εκ μέρους της Δικαιοσύνης και της Πολιτείας. Έχει κάνει ένα αγώνα να συγκεντρώσει όλα εκείνα τα στοιχείαμ τα οποία πιστοποιούν ότι ο Κώστας Τσαλικίδης δεν αυτοκτόνησε, ότι η αυτοκτονία του είναι σκηνοθετημένη.

Έχουμε ήδη στα χέρια μας -και πρόκειται μέσα στις επόμενες μέρες να καταθέσουμε στην Δικαιοσύνη- επίσημες ιατροδικαστικές γνωματεύσεις από ιατροδικαστές της Ελλάδος και του εξωτερικού, σύμφωνα με τις οποίες πιστοποιείται ότι τα στοιχεία της δικογραφίας, έτσι όπως συγκεντρώθηκαν και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο αρχείο της εισαγγελίας, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να δημιουργήσουν πεποίθηση περί αυτοκτονίας του Κώστα Τσαλικίδη αλλά αντίθετα εισφέρουν ισχυρότατες ενδείξεις, ότι ο θάνατος του είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-9-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις