Logo

Ο Γιάννης Σμπώκος στους ανακριτές για τους «νονούς των φυλακών»



 
 

smpwkos 6-3-2015Ως μάρτυρα στην υπόθεση του κυκλώματος των «νονών των φυλακών» κλήθηκε από τους ανακριτές Διαφθοράς ο καταδικασμένος για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ επί υπουργίας...

Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Σμπώκος,

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές, Ρέα Κατσίβελη και Δημήτρης Φούκας, κάλεσαν σε κατάθεση την ερχόμενη Τρίτη τον κ. Σμπώκο, κρατούμενο στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να δώσει όσα στοιχεία γνωρίζει για τις βομβιστικές επιθέσεις στο μαγαζί της αδελφής του.

Πηγές αναφέρουν, ότι οι ανακριτές έχουν στη διάθεσή τους καταθέσεις σύμφωνα με τις οποίες το κύκλωμα των «νονών των φυλακών» συνδέεται με τις εκρήξεις οι σημειώθηκαν στο μαγαζί στα βόρεια προάστια που διατηρεί η αδερφή του Γιάννη Σμπώκου.

Μέρος των λύτρων Παναγόπουλου προοριζόταν για την αγορά αλυσίδας φούρνων

Ο Παναγιώτης Βλαστός, που φέρεται ώς ένα από τα ηγετικά στελέχη του κυκλώματος, έχει αρνηθεί κάθε σχέση με τις εκρήξεις σε βάρος της αδερφής του κ. Σμπώκου.

Στην απολογία του ενώπιον των ανακριτών, που θα συνεχιστεί την Τετάρτη,  φέρεται να έχει υποστηρίξει  ότι με μέρος των χρημάτων της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου - τα οποία τον είχε βοηθήσει να "ξεπλύνει" η εξαδέλφη του και κατηγορούμενη στην υπόθεση,  Λίτσα Βλαστού - είχε σκοπό να αγοράσει γνωστή αλυσίδα φούρνων.

Συγκεκριμένα, ισχυρίζεται ότι η ξαδέρφη του, που πλέον είναι κατήγορός του και έχει τεθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, με την βοήθεια του συζύγου της "έβγαλαν" τα χρήματα στο εξωτερικό με καράβι και ακολούθως τα επέστρεφαν με την μορφή εμβασμάτων. Στη συνέχεια, υποστηρίζει, ότι  η συγγενής του "έφαγε" τα χρήματα, που τα υπολογίζει σε  1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Ο βαρυποινίτης, επιπλέον, αρνείται ότι εκβίαζε κρατούμενους για οικονομικά εγκλήματα της Στ΄ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού - της λεγόμενης "VIP" πτέρυγας - μεταξύ των οποίων και τον Γιάννη Σμπώκο.

Μάλιστα φέρεται να είπε στους ανακριτές ότι «αυτοί κυκλοφορούν με τρύπια παπούτσια και τρώνε φαγητό από την φυλακή.»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-3-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις