Logo

Κατέθεσε ο Γιάννης Σμπώκος για τους εκβιασμούς από Σκαφτούρο και Βλαστό



 
 

sbokosΣτους ανακριτές Διαφθοράς, Ρέα Κατσίβελη και Δημήτρη Φούκα, που χειρίζονται την υπόθεση του κυκλώματος «νονών» που είχε στρατηγείο τις φυλακές Κορυδαλλού, κατέθεσε την Τρίτη ως μάρτυρας ο Γιάννης Σμπώκος, πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης...

Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ, καταδικασμένος στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα.

Το άλλοτε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Άμυνας και συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, φέρεται να εκβιάστηκε από το «κύκλωμα των φυλακών» προκειμένου να τους δώσει μεγάλο χρηματικό ποσό. Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο βαρυποινίτες Σκαφτούρος και Βλαστός φέρεται να ενεργούσαν για λογαριασμό του πρώην υπουργού, ο οποίος τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθεί σε απολογία.

Ο Γιάννης Σμπώκος σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει πως τον Ιανουάριο του 2013 ο βαρυποινίτης Γιάννης Σκαφτούρος -που φέρεται ως εκ των αρχηγών του κυκλώματος- του είχε ζητήσει 10 εκατ. ευρώ με την απειλή αν δεν δεχόταν να πληρώσει, «να του διαλύσει το σπίτι».

Αντίστοιχη «πρόταση» δέχθηκε, όπως υποστηρίζει ο κ. Σμπώκος, και από τον Παναγιώτη Βλαστό, ο οποίος μάλιστα φέρεται να του είχε διευκρινίσει πως «κάνει εξυπηρέτηση» και τον είχε συμβουλεύσει να δώσει «ένα χαρτζιλίκι στον Σκαφτούρο για να μην γίνει... ατύχημα».

Όπως υποστήριξε ο μάρτυρας τους απάντησε ότι δεν έχει χρήματα με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν δύο βομβιστικές επιθέσεις σε χώρους που σχετίζονται συγγενικά του πρόσωπα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-3-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις