Logo

Συνελήφθη ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ - Πρόσωπο «κλειδί» για εξοπλιστικά και Siemens



 
 

siemens 6-4-2015Ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, πρόσωπο – κλειδί στις υποθέσεις των εξοπλιστικών, αλλά και της Siemens, συνελήφθη και κρατείται από τις ελληνικές αρχές. Ο Όσβαλντ συνελήφθη βάση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης στο...

Αμπού Ντάμπι και μεταφέρθηκε υπό άκρα μυστικότητα στην Ελλάδα. Ο πρωί της Μ. Δευτέρας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα εκδόσεων, Γιάννη Αγγγελή (που είχε εκδώσει το ένταλμα) και στη συνέχεια στον ανακριτή Νίκο Τσιρώνη, προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση των εξοπλιστικών.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Όσβαλντ είναι μεταξύ των κατηγορουμένων που έχουν παραπεμφθεί σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για το σκάνδαλο της Siemens.

Στην υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών, ενεπλάκη από την απολογία του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Αντώνη Κάντα. Αποτελεί κεντρικό πρόσωπο σε τέσσερις υποθέσεις.

Φέρεται ότι νομιμοποίησε ποσά δωροδοκιών μέσω της Dresdner Bank (μαζί με τον υφιστάμενό του και επίσης καταζητούμενο Φάνη Λυγινό) και στη συνέχεια της BNP PARISBAS. Κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Οι ελληνικές αρχές είχαν ζητήσει την έκδοσή του από τις ελβετικές, αλλά το αίτημα είχε απορριφθεί.

Σύμφωνα με το "Βήμα", ο εισαγγελέας εκδόσεων κ. Αγγελής σε συνεργασία και με άλλους δικαστές κατάφερε να τον συλλάβει σε περιοχή τράνζιτ του Αμπού Ντάμπι.

Οι ανακριτές προσδοκούν πολλά από την απολογία Οσβαλντ, αφού εκείνος φαίνεται να γνωρίζει διευθύνσεις και ονόματα, ακόμα και κρατικών αξιωματούχων της χώρας μας που παραλάμβαναν τις μίζες.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική είναι και η κατάθεσή του για το σκάνδαλο της Siemens σύμφωνα με την οποία ερχόταν στη χώρα μας σε τακτά χρονικά διαστήματα και παραλάμβανε βαλίτσες με χρήματα από τον επίσης κατηγορούμενο Πρόδρομο Μαυρίδη.

Μέσω του λογαριασμού Οσβλαντ - Μαυρίδη - Λιγυνού αποκαλύφθηκε και ο ρόλος του πρώην διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα και συγκεκριμένα η μίζα των 500.000 ευρώ που σύμφωνα με τον Κάντα είχε εισπράξει από την προμήθεια των Κορνέτ και των επιχειρηματία Κ. Δαφέρμο.

Ο Όσβαλντ έλαβε προθεσμία για να απολογηθει και κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-4-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις