Logo

Συνελήφθη o «βασιλιάς των σούπερ χάκερ» Κονσταντίν Καβράκοφ



 
 

kavrakov 15-4-2015Συνελήφθη στις Φιλιππίνες ο βουλγαρικής καταγωγής χάκερ Κονσταντίν Σιμεόνοφ Καβράκοφ, μέλος της συμμορίας που είχε κλέψει χιλιάδες δολάρια από λογαριασμό του Μπιλ Γκέιτς, κλωνοποιώντας... 

την κάρτα αναλήψεών του.

Ο Καβράκοφ, 31 ετών, συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη από την Εθνική Αστυνομία των Φιλιππίνων, στην πόλη Κεζόν, έχοντας στην κατοχή του επτά πλαστές πιστωτικές κάρτες, με τις οποίες θα έκανε αναλήψεις απο τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων θυμάτων. Μαζί του είχε, επίσης, το ποσό των 1715 δολαρίων, που θεωρείται ότι είχε συγκεντρώσει από την παράνομη δραστηριότητά του, καθώς και αριθμός αποδείξεων από ΑΤΜ.

Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Καβράκοφ επιχείρησε να δωροδοκήσει τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, προσφέροντάς τους 12.000 δολάρια.

Οι Αρχές πιστεύουν ότι ο Καβράκοφ, αποκαλούμενος και "βασιλιάς των σούπερ-χάκερ", είναι ο επικεφαλής διεθνούς δικτύου πλαστογραφίας πιστωτικών καρτών, το οποίο δρα τα τελευταία 10 με 12 χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και σε χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο 31χρονος, μαζί με άλλα μέλη της σπείρας, είχαν συλληφθεί στην Παραγουάη, το 2011, μετά την κλοπή χιλιάδων δολαρίων από τραπεζικούς λογαριασμούς, με την χρήση πλαστών καρτών αναλήψεων. Τότε, η σπείρα φέρεται ότι είχε κλέψει από Αμερικανούς καταναλωτές, ανάμεσά τους και ο μεγιστάνας της Microsoft, συνολικά 4 εκ. δολάρια, τα οποία χρησιμοποίησε για αγορές πολυτελών προϊόντων στο eBay.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-4-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις