Logo

Συνελήφθη ο Λεωνίδας Μπόμπολας για φοροδιαφυγή



 
 

mpompolasΈνταλμα σύλληψης ενεργοποιήθηκε την Τετάρτη το πρωί, από την Οικονομική Αστυνομία σε βάρος του Λεωνίδα Μπόμπολα με τις κατηγορίες της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Σημειώνεται, ότι το όνομά του γνωστού επιχειρηματία...

και επικεφαλής της κατασκευαστικής εταιρείας «ΕΛΛΑΚΤΩΡ» βρισκόταν στη λίστα Λαγκάρντ και του είχε επιβληθεί από το ΣΔΟΕ πρόστιμο περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Επειδή μέχρι σήμερα δεν το είχε καταβάλει, συνελήφθη στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας. Εκεί σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς του προανακριτικού τμήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Τουλουπάκη, Γιώργος Καλούδης και Χρήστος Τζούρας επισήμαναν στον επιχειρηματία τη σοβαρότητα των αδικημάτων που θα αντιμετωπίσει σε περίπτωση που αρνηθεί να πληρώσει και ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη.

Έτσι, ζήτησε και έλαβε ολιγόωρη προθεσμία πριν του απαγγελθούν κατηγορίες, προκειμένου να τακτοποιήσει την οφειλή του, πράγμα το οποίο και έκανε. Μετά την εξέλιξη αυτή αφέθηκε ελεύθερος, αφού το κύριο αδίκημα στην υπόθεση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος είναι η φοροδιαφυγή, η οποία έπαψε να υφίσταται μετά την καταβολή του προστίμου των περίπου 2 εκατ. ευρώ.

Λεωνίδας Μπόμπολας: Η υπόθεση ήδη αρχειοθετήθηκε

«Με πρωτοβουλία μου επικοινώνησα σήμερα με τις αρμόδιες Αρχές της Δικαιοσύνης για διευθέτηση υπόθεσης φορολογικής φύσης», αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση ο επιχειρηματίας.

«Η υπόθεση ήδη αρχειοθετήθηκε από την Εισαγγελία Αθηνών, μετά την οριστική διοικητική επίλυσή της. Οτιδήποτε άλλο αναφέρεται, δεν ευσταθεί».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-4-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις