Logo

Βαρουφάκης κατά Στουρνάρα: «Η ΤτΕ να μην παρεμβαίνει με σχόλια στο έργο μας»



 
 

varoufakis 14-5-2015Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, απηύθυνε την Πέμπτη από το βήμα της Βουλής προειδοποίηση στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος να μην κάνει σχόλια για το κυβερνητικό έργο. Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρουφάκης, απαντώντας σε ερώτηση του κοινοβουλευτικού...

εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκου Νικολόπουλου, τόνισε:  «Δεν θα κάνω σχόλιο για την Τράπεζα της Ελλάδος. Σέβομαι την ανεξαρτησία της ΤτΕ. Το υπουργείο Οικονομικών θεσμικά σέβεται την ανεξαρτησία της ΤτΕ. Θα κάνω όμως μία παρατήρηση: η ανεξαρτησία λειτουργεί και από τις δύο κατευθύνσεις. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να την παραβιάσω την ανεξαρτησία της ΤτΕ και να σχολιάσω τον τρόπο που κάνει το έργο της. Αλλά θα έπρεπε και η ΤτΕ να σεβαστεί την ανεξαρτησία της και να μην παρεμβαίνει με σχόλια για το κυβερνητικό έργο».

Βολές κατά Στουρνάρα και για τη συμφωνία συμβιβασμού του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens

«Συμφωνία συμβιβασμού­ ντροπή για τη χώρα μας», χαρακτήρισε ο κ.Βαρουφάκης, τη συμφωνία του Ελληνικού Δημοσίου με τη SIEMENS, αιτιολογώντας την άποψή του με το επιχείρημα ότι το τίμημα που κλήθηκε να καταβάλει η εταιρεία είναι εξευτελιστικά μικρό.

Ο κ. Βαρουφάκης εγκάλεσε τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, γιατί έβαλε την υπογραφή του σε μία «συμφωνία άφεσης αμαρτιών που αποθεώνει το δίκαιο του ισχυρού, και μόνον ως υποταγή σε αυτό μπορεί να εκληφθεί».

Μάλιστα, ο κ. Βαρουβάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δ. Καμμένου, ενημέρωσε τη Βουλή ότι έχει συγκροτηθεί ειδική ομάδα, η οποία εργάζεται στο Μέγαρο Μαξίμου και εξετάζει το ύψος της πραγματικής αποζημίωσης που δικαιούται το ελληνικό Δημόσιο.

Ο υπουργός Οικονομικών, ωστόσο, υποστήριξε πως η καταγγελία της συμφωνίας δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς έχει ξεκινήσει η εκταμίευση της αποζημίωσης και δεσμεύει, πια, το Ελληνικό δημόσιο. Όμως, όπως παρατήρησε, ο πολιτικός και νομικός χειρισμός της υπόθεσης δεν είναι αυτός που έπρεπε.

«Δεν μπορεί να εγκαλείται το ελληνικό Δημόσιο για διαφθορά από εκείνους που συνέτειναν στη συγκάλυψή της» κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-5-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις