Logo

Συναγερμός για επικίνδυνα καλλυντικά «μαϊμούδες» με τοξικά χημικά [βίντεο]



 
 

kalluntika maimoudes 18-5-2015 copyΣυναγερμό σήμανε η βρετανική αστυνομία για την διακίνηση μέσω διαδικτύου επώνυμων καλλυντικών «μαϊμούδων» που περιέχουν επικίνδυνα επίπεδα τοξικών χημικών, όπως ο μόλυβδος, ο υδράργυρος, το αρσενικό και το κυάνιο, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν...

ακραίες αλλεργικές αντιδράσεις, αλλά και μόνιμα προβλήματα υγείας.

Σε αναλύσεις που πραγματοποίησε σε τέτοιου είδους καλλυντικά, η Αστυνομία του Λονδίνου εντόπισε επίσης ακαθαρσίες αρουραίων και ίχνη από ανθρώπινα ούρα.

Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή ώστε αρχίζει ενημερωτική εκστρατεία για το κοινό, με σλόγκαν «Wake up, Don't fake up!».

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι απομιμήσεις των καλλυντικών παράγονται από συμμορίες στην Κίνα και στην ανατολική Ευρώπη και πωλούνται μέσω χιλιάδων ιστοσελίδων, σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και από μεγάλα sites, όπως το eBay και το Amazon.

Μέσα στους τελευταίους 18 μήνες, ερευνητές στο Ηνωμένο Βασίλειο έκλεισαν πάνω από 5.500 ιστότοπους που εμπορεύονταν τα επικίνδυνα προϊόντα σε χαμηλές τιμές, ενώ πρόσφατα οι αρχές κατάσχεσαν πάνω από 4.700 απομιμήσεις καλλυντικών της MAC, συμπεριλαμβανομένων κραγιόν, σκιών ματιών και foundation.

Στις μάρκες που παραποιούν οι επιτήδειοι συμπεριλαμβάνονται οι MAC, Benefit και Urban Decay, πρόσθεσε, ενώ στα προϊόντα συμπεριλαμβάνονται είδη για μέικ απ, αρώματα και αντηλιακά.

Οι επιτήδειοι παραποιούν ακόμα και ηλεκτρικές συσκευές (λ.χ. σεσουάρ, συσκευές για ίσιωμα ή για μπούκλες κ.λπ.), οι οποίες δεν κατασκευάζονται με τις αυστηρές προδιαγραφές των επίσημων προϊόντων και έτσι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ηλεκτροπληξία ή υπερθέρμανση και ανάφλεξη της συσκευής.

Η Αστυνομία προειδοποιεί ότι οι απομιμήσεις καλλυντικών είναι μία αναπτυσσόμενη αγορά στο ίντερνετ που μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία, προκαλώντας αλλεργικές αντιδράσεις, οιδήματα, εξανθήματα και εγκαύματα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-5-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις