Logo

Πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ συναντήθηκε το 2013 στο Ντουμπάι με 3 προφυλακισμένους του Noor-1



 
 

NoorΗ «Δίκη στον Σκάι» αποκάλυψε, ότι πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ ταξίδεψε το καλοκαίρι του 2013 στο Ντουμπάι και συναντήθηκε με τους ήδη προφυλακισμένους για εμπορία ναρκωτικών Αιμίλιο Κοτσώνη, Μάκη Γιαννουσάκη και Γιώργου Μπουρδούβαλη. Η συνάντηση έγινε στο ξενοδοχείο...

Burj Al Arab (στη συνέχεια γευμάτισαν στο εστιατόριο Buddha Bar) για να καθοριστούν διάφορες συνεργασίες που αφορούσαν στην ναύλωση του Noor-1 και ήδη την υπόθεση ερευνούν οι ελληνικές αρχές και η αμερικάνικη υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών (DEA).

Η εκπομπή παρουσίασε έγγραφο της Ionian Shipping Agency που εδρεύει στο λιμάνι Φουτζέιρα του Ντουμπάι, βάσει του οποίου η εταιρεία αυτή ανέλαβε την πρακτόρευση του Νουρ 1 τον Μάρτιο του 2014, αλλάζοντας πλήρωμα και επισκευάζοντας τον κινητήρα στο λιμάνι Ατζμάν.

Η Ionian Shipping Agency το ίδιο διάστημα (Μάρτιος – Απρίλιος 2014) ανέλαβε πράκτορας τεσσάρων πλοίων της εταιρείας Capital Shipmang, συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ακόμη, αποκαλύφθηκαν νέες συνομιλίες που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ, στις οποίες ο Αιμίιος Κοτσώνης πρώην στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αναφέρει «αν μεταφέρουμε ιρανικά κεφάλαια θέλει προσοχή» και «έχω στρεσαριστεί με αυτό που ετοιμάζω».

Ο κ. Κοτσώνης τηλεφωνεί και στον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη και του αναφέρει ότι «το σκάφος με την μαλτέζικη εταιρεία θα το βάλουμε στο όνομά σου», πράγμα για το οποίο ο κ. Μαρινάκης συμφωνεί.

Στην δικογραφία του Νουρ 1, του πλοίου που μετέφερε πάνω από δύο τόνους ηρωίνης στην Ελευσίνα, άτομο συριακής καταγωγής με το όνομα Αχμαντ, συνομιλεί με τον Αιμίλιο Κοτσώνη και του επισημαίνει ότι «ο κ. Σουλεϊμαν θέλει να βάλει λεφτά και να γνωρίσει τον κ. Μαρινάκη».

Ο βουλευτής της ΧΑ, Νίκος Κούζηλος, προτάθηκε για πλοίαρχος του Noor-1!

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής που εμπλέκεται στη δικογραφία του ναρκοπλοίου είναι ο Νίκος Κούζηλος. Ο βουλευτής Πειραιά υπήρξε υποπλοίαρχος του «Κύθνος», το οποίο αργότερα μετονομάστηκε σε Noor-1. Στη συνομιλία Κοτσώνη - Γιαννουσάκη που αποκάλυψε η τηλεοπτική «Δίκη», οι δυο άνδρες εξετάζουν το ενδεχόμενο ο Κούζηλος να είναι ο πλοίαρχος του Noor-1. Τρεις μέρες μετά την αποκάλυψη του φορτίου της ηρωίνης, στις 10 Ιουνίου του 2014, ο Κούζηλος προφυλακίστηκε για συμμετοχή σε επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής στον κοινωνικό χώρο Ρεσάλτο, στο Κερατσίνι, περίπου τέσσερις μήνες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Παραμένει προφυλακισμένος μέχρι σήμερα και οποιεσδήποτε παρεμβάσεις του στη Βουλή γίνονται με ειδική άδεια. Τον βαρύνει η κακουργηματική κατηγορία για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι συνομιλίες του υπερκοριού εμπλέκουν Χ. Αθανασίου – Κ. Αρβανιτόπουλο

Στις συνομιλίες που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ αναφέρονται τα ονόματα του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου και του πρώην υπουργού Παιδείας, Κώστα Αρβανιτόπουλου.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης συνομιλεί με δικηγόρο, ο οποίος τον διαβεβαιώνει για ευνοϊκή δικαστική απόφαση που αφορά στον Ολυμπιακό, επικαλούμενος το γεγονός ότι ο πρόεδρος του δικαστηρίου «ο Γεωργέλης είναι Μυτιληνιός, περιβάλλοντος Χαράλαμπου Αθανασίου».

Μάλιστα ο ίδιος δικηγόρος συνομιλεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ολυμπιακό Γιάννη Βρέτζο και αναφερόμενος στον πρόεδρο του δικαστηρίου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ζαμάν φου τύπος, έχει σπίτι στην Πέτρα της Μυτιλήνης, είναι περιβάλλον Μπάμπη (εννοώντας τον Χαράλαμπο Αθανασίου)».

Στις 7/6/2014 αποκαλύφθηκε η υπόθεση του φορτίου δύο τόνων ηρωίνης με το Noor-1. Στις 8/7/2014 ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου έφερε στο θερινό τμήμα της Βουλής τον Νόμο 4274 που ευνοεί την αποφυλάκιση μεγαλεμπόρων ναρκωτικών. Νωρίτερα, τον Απρίλιο του 2014, ο ίδιος υπουργός προώθησε διάταξη που έδινε το δικαίωμα σε καταχραστές του Δημοσίου να απαλλάσσονται. Δεκατρείς μέρες αργότερα την απέσυρε ισχυριζόμενος λάθος, αλλά ήδη κάποιοι κρατούμενοι είχαν αποφυλακιστεί. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών έκρινε αντισυνταγματική τη διάταξη Αθανασίου, με την υπόμνηση ότι αποτελούσε κρυπτοαμνηστία, δηλαδή μεθόδευση για να αφεθούν ελεύθεροι καταχραστές του Δημοσίου.

Η εμπλοκή του πρώην υπουργού Παιδείας Αρβανιτόπουλου αφορά συνομιλία του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Αιμίλιο Κοτσώνη ο οποίος αναλαμβάνει να κλείσει ραντεβού πειραιώτη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μάλιστα ο κ. Κοτσώνης απευθυνόμενος στον κύριο Μαρινάκη αναφέρει ότι «είμαι πολύ ευχαριστημένος. Και ο Κώστας ο Αρβαντιτόπουλος μου είπε ότι ο άλλος είναι χοντρό λαμόγιο».

Προκαταρκτική για την ΕΠΟ από το 2001!

Η ειρηνοδίκης Κυριακή Φλωρίδου ανέλαβε τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης για το πόρισμα του Ελεγκτικού Συμβουλίου της ΓΓΑ που διαπιστώνει πλήθος κακουργηματικών πράξεων και παρατυπιών στην ΕΠΟ το 2001. Ήδη κλήθηκε η υπάλληλος της ΓΓΑ Ευαγγελία Βασσάλου να προσκομίσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που καταδεικνύουν έκνομες δραστηριότητες στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία, οι οποίες παρέμεναν στο σκοτάδι επί 14 χρόνια και ήρθαν στο φως με παρέμβαση της αντιεισαγγελέως εφετών Αθηνών Βιργινίας Σακελλαροπούλου.

Σκάνδαλο με την συντήρηση των γηπέδων

Στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα βρίσκονται τα στοιχεία για τη συντήρηση 13 γηπέδων στον Άγιο Κοσμά, στην Πιερία, στην Ημαθία και στη Λάρισα. Στο ΔΣ της ΕΠΟ είχε κατατεθεί πρόταση ύψους 445.000 ευρώ από την εταιρία Hellasod, η οποία δεν έγινε δεκτή από δυο συμβούλους της ομοσπονδίας, τον Γιώργο Βούρβαχη και τον Γιάννη Οικονομίδη. Συστάθηκε τριμελής επιτροπή (Δημητρίου, Καραβασίλης, Καραμελίδης) για να γίνει διαγωνισμός, ο οποίος κηρύχτηκε άγονος. Αποφασίστηκε απευθείας διαπραγμάτευση και η δουλειά ανατέθηκε στη Hellasod αντί 60.000 ευρώ, δηλαδή η ΕΠΟ αποκόμισε κέρδος 385.000 ευρώ βάσει της αρχικής προσφοράς. Ήδη έγινε ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη και εξετάζονται οι προηγούμενες συμβάσεις της ομοσπονδίας με εταιρείες συντήρησης γηπέδων και ο τρόπος της συγκεκριμένης απευθείας ανάθεσης

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-6-2015 από directNEWS.gr πηγή:skai.gr


Τελευταίες Ειδήσεις