Logo

Αγιασμός...με ξύλο στην Κερατέα



 
 

keratea_6-1-2011Αφορμή για νέο γύρο επεισοδίων και έντασης μεταξύ των κατοίκων της Κερατέας και των μονίμως πλέον εγκατεστημένων στην περιοχή δυνάμεων των ΜΑΤ αποτέλεσε ο αγιασμός των υδάτων.

Τα ΜΑΤ ήταν αυτά που...άναψαν τη σπίθα  για νέες συγκρούσεις όταν έδειξαν την απροθυμία τους να ικανοποιήσουν την επιθυμία των κατοίκων  για τέλεση του αγιασμού σε μικρό ποτάμι που βρίσκεται πίσω από το μπλόκο τους.

Η άρνηση των αστυνομικών, με τις ασπίδες και την πλήρη εξάρτηση, να αποχωρήσουν από το σημείο αποτέλεσε νέα αιτία...casus belli για τους κατοίκους οι οποίοι συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ και αυτή την άγια ημέρα.

Η σύρραξη μεταξύ αστυνομικών και πολιτών κατά την ημέρα των Θεοφανείων αποτελεί  συνέχεια των επεισοδίων που ξεκίνησαν χθες αργά το βράδυ όταν οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στη Λεωφόρο Λαυρίου.

Τα ΜΑΤ επιχείρησαν να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους ρίχνοντας δακρυγόνα. Οι κάτοικοι απάντησαν πετώντας προς την κατεύθυνση των αστυνομικών  πέτρες και μολότοφ.

Σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων  οι αστυνομικοί πάνω στη μανία τους προκάλεσαν φθορές σε αυτοκίνητα ιδιωτών που ήταν σταθμευμένα στο δρόμο.

Παράλληλα,  ομάδα νεαρών πολιόρκησε για αρκετή ώρα το τοπικό αστυνομικό τμήμα φωνάζοντας και πετώντας πέτρες οι οποίες προκάλεσαν αρκετές ζημιές στο κτίριο.

Το σκηνικό της «κόλασης» που είχε δημιουργηθεί  μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή από τα χημικά, τις βόμβες μολότοφ, τις πέτρες και τις συμπλοκές συμπληρώθηκε με φωτιά που ξέσπασε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο

Η φωτιά είναι άγνωστο πως προκλήθηκε στο σχολικό κτίριο.  Η ενέργεια, ωστόσο, καταδικάστηκε από τους  κατοίκους  οι οποίοι παραμένουν σε θέση «μάχης» για να μην εγκατασταθεί ΧΥΤΑ στην περιοχή τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις